NEC zwaait twaalftal uit; huurlingen keren terug naar Feyenoord en PEC
Dinsdag, 22 mei 2018 om 17:00

NEC hoopte dit seizoen de terugkeer naar de Eredivisie veilig te stellen en de Nijmegenaren ervaren nu de gevolgen van het feit dat dit onder de eerder ontslagen trainer Pepijn Lijnders niet is gelukt. De Gelderlanders maken dinsdagmiddag namelijk via de officiële kanalen bekend dat er vooralsnog maar liefst twaalf spelers zullen vertrekken uit de Goffert.

Wjochiech Golla, Gregor Breinburg, Janio Bikel, Maarten Paes, Michael Heinloth en Joris Delle trekken allen met een aflopend contract de deur achter zich dicht, terwijl de optie in de verbintenis van Steeven Langil niet wordt gelicht. NEC laat daarnaast weten de optie in de huurovereenkomsten van Anass Achahbar en Ted van de Pavert niet te lichten, waardoor het duo terugkeert naar PEC Zwolle. De eveneens gehuurde Calvin Verdonk en Jari Schuurman keren terug naar Feyenoord.

Het vertrek van Mohamed Rayhi is overigens nog niet helemaal zeker, aangezien club en speler nog in gesprek zijn over een mogelijke verlenging van zijn contract. Tegenover deze uittocht staat de terugkeer van de verhuurde Lowie van Zundert, Ragnar Oratmangoen en Robin Buwalda. Technisch directeur Remco Oversier geeft aan dat het vertrek van bovenstaande spelers ‘voor een mooie uitdaging zorgt’: "In tegenstelling tot vorig seizoen hebben we nu wel de tijd om te bouwen aan een selectie waarmee we volgend seizoen willen strijden in de top van de Jupiler League."

"De afgelopen seizoenen is er met de degradatie en het niet direct promoveren veel gebeurd bij NEC en ook dat heeft zijn weerslag gehad op de spelers die hier hebben gespeeld. Door de deels noodgedwongen renovatie van onze selectie kunnen we met frisse spelers, die allen een NEC-toekomst hebben, verder bouwen aan NEC, dat zie ik als een voordeel. Hierbij zal ook de doorstroming van eigen opgeleide spelers een prominentere plek krijgen. Op dit moment werken we, samen met de eigen academie en de geprofessionaliseerde scouting, keihard aan de nieuwe selectie", laat hij weten.

Voetbalzone is de officiƫle mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Meer video's
 
Keuken Kampioen Divisie
 
NEC
 
Anass Achahbar
 
Ted van de Pavert
 
Mohamed Rayhi

Poll
Denk jij dat NEC volgend seizoen gaat promoveren?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties