Update: 'Plan B' Bosz treedt niet in voetsporen van opgestapte Ranieri
Woensdag, 13 juni 2018 om 19:40

Peter Bosz gaat mogelijk aan de slag in de Ligue 1. De voormalig trainer van onder meer Ajax, Vitesse en Heracles Almelo was eerder al in beeld bij OGC Nice en zou nu ook op het lijstje van Nantes staan. De Franse club is op zoek naar een opvolger van Claudio Ranieri, die niet meer kon opschieten met eigenaar Waldemar Kita.

Jocelyn Gourvennec is de voornaamste kandidaat om Ranieri op te volgen, zo weet Presse Océan te melden. Naar verluidt zou een deal met de voormalig trainer van onder meer Girondins Bordeaux en EA Guingamp nabij zijn en kan de Fransman komende woensdag of donderdag gepresenteerd worden. Er wordt momenteel echter nog onderhandeld over de invulling van de technische staf.

Bosz geldt bij Nantes als 'plan B'. Volgens de Franse krant is er al contact geweest tussen Kita en Bosz, die na een reeks teleurstellende resultaten bij Borussia Dortmund de laan werd uitgestuurd. De naam van de Nederlander zou ook nog op het lijstje staan van Nice, dat afscheid nam van Lucien Favre, maar Patrick Vieira lijkt de favoriet om bij les Aiglons aan de slag te gaan.

Update 13 juni 19.40 uur - 'Plan B' Bosz treedt niet in voetsporen van opgestapte Ranieri
Peter Bosz wordt niet de nieuwe trainer van FC Nantes. De Franse club maakt woensdagavond via de officiële kanalen bekend dat Miguel Cardoso voor twee seizoenen heeft getekend. De 46-jarige Portugees, die eerder de Onder-21 van Shakhtar Donetsk trainde, komt over van Rio Ave, dat een bedrag van twee ton ontvangt voor het laten gaan van de oefenmeester.

 
Meer video's
 
Ligue 1
 
Nantes
 
OGC Nice
 
Peter Bosz
 
Lucien Favre

Poll
Zou Nantes een goede club zijn voor Peter Bosz?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties