Update: 'Raiola spreekt akkoord tussen Ajax en AS Roma over Kluivert tegen'
Vrijdag, 8 juni 2018 om 17:30

In navolging van La Gazzetta dello Sport maakten diverse Italiaanse media donderdag melding van de aanstaande transfer van Justin Kluivert naar AS Roma. Een akkoord met Ajax zou in de lucht hangen en de Amsterdammers vangen naar verluidt circa twintig miljoen euro voor de negentienjarige aanvaller, die in het Stadio Olimpico er financieel goed op vooruit gaat.

Volgens Premium Sport ligt er voor Kluivert, wiens contract in de Johan Cruijff ArenA na volgend seizoen afloopt, namelijk een vijfjarig contract klaar in Rome, waar hij 1,4 miljoen euro per jaar gaat verdienen. Het salaris van de enkelvoudig Oranje-international kan ieder jaar worden verhoogd met een vooralsnog onbekend bedrag. Naar verwachting zal de transfer spoedig rondkomen, daar Ajax en Roma in grote lijnen akkoord zouden zijn.

Meer: AS Roma-vedette prijst Kluivert na droomdebuut: ‘Hij is geweldig’ | ‘Hopelijk kan Kluivert een verrassing worden in de Serie A’

Waar de roze sportkrant schreef over een transfersom van 20 miljoen euro en 5 miljoen euro aan bonussen, heeft Premium Sport het over een bedrag van circa 15 miljoen euro, met maximaal 5 miljoen euro aan bonussen. Ook zou Ajax een doorverkooppercentage van negen á tien procent hebben bedongen tijdens de onderhandelingen.

Update 8 juni 12.53 uur - ‘AS Roma bereikt akkoord en wil Kluivert op korte termijn presenteren’
Na eerdere berichten uit de Italiaanse pers maakt Voetbal International vrijdagmiddag eveneens melding van een akkoord tussen Ajax en AS Roma over de transfer van Justin Kluivert. De vleugelaanvaller kan in de Italiaanse hoofdstad een vijfjarig contract signeren en zal naar verluidt voor een bedrag van achttien miljoen euro de overstap maken. Het is de bedoeling dat het talent op korte termijn wordt gepresenteerd als nieuwe speler van i Giallorossi.

Update 8 juni 17.30 uur - ‘Raiola spreekt akkoord tussen Ajax en AS Roma over Kluivert tegen'
De transfer van Justin Kluivert naar AS Roma leek in kannen en kruiken, maar dat is volgens Mino Raiola niet waar. De zaakwaarnemer van de vleugelaanvaller laat aan RTL Boulevard weten dat er geen sprake is van een akkoord tussen Ajax en AS Roma. Raiola verwacht niet dat beide partijen er vrijdag nog uit zullen komen.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Serie A
 
AS Roma
 
Ajax
 
Justin Kluivert

Poll
Denk jij dat Justin Kluivert al goed genoeg is voor AS Roma?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties