'Clubtopscorer verlaat PEC Zwolle na vele jaren en tekent in Turkije'
Dinsdag, 12 juni 2018 om 13:13

Mustafa Saymak zet zijn carrière voort in Turkije, zo meldt De Stentor dinsdagmiddag. De clubtopscorer van PEC Zwolle maakt transfervrij de overstap naar Rizespor, waar hij dinsdagmiddag een driejarige verbintenis zal ondertekenen, zo klinkt het. De 25-jarige middenvelder gaf eerder al aan een stap naar het buitenland te ambiëren.

Saymak kreeg de laatste maanden verschillende aanbiedingen uit Turkije, maar geeft de voorkeur aan de club die is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De regionale krant meldt dat Saymak ook interesse genoot van clubs uit Israël, Italië en Nederland. Onlangs sprak de middenvelder nog met Marc van Hintum, technisch directeur van Vitesse.

De aanvallende middenvelder wilde Zwolle echter niet inruilen voor de Arnhemmers, ook omdat hij daar financieel amper op vooruit zou gaan. Saymak debuteerde in 2011 voor Zwolle in de Jupiler League. De afgelopen zeven jaar speelde de clubtopscorer van het voorbije seizoen bijna 150 competitiewedstrijden voor de Blauwvingers. Saymak won met de club de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal.

Saymak gaf eerder al aan dat vertrekken bij Zwolle pijn doet: "Ik ga de club nu verlaten en dan hakt dat er wel een beetje in. In Nederland wordt het hem niet. Wanneer het duidelijk gaat worden, weet ik ook niet. Ik weet niet hoe het er aan toegaat in het buitenland, dus dat vind ik wel een beetje spannend. Maar ik laat het gewoon op me afkomen en dan zie ik het wel."

 
Spor Toto Süper Lig
 
Caykur Rizespor
 
PEC Zwolle
 
Mustafa Saymak

Poll
Een goede stap voor Mustafa Saymak?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties