Update: Mbappé stelt fans gerust: 'Het was gewoon een tik'
Dinsdag, 12 juni 2018 om 20:06

Frankrijk speelt zaterdag zijn eerste wedstrijd op het WK, maar het is de vraag of Kylian Mbappé dat duel mee kan maken. De jonge aanvaller van Paris Saint-Germain haalde dinsdagmiddag het einde van de training namelijk niet en in zijn thuisland wordt gevreesd dat hij niet op tijd hersteld zal zijn voor de start van het eindtoernooi in Rusland.

Mbappé kreeg op de training een tik op zijn enkel van Adil Rami en verliet vervolgens hinkend het veld. Over de ernst van de kwetsuur is nog niets bekend en geheeld voetbalminnend Frankrijk wacht gespannen op meer duidelijk over de blessure van de negentienjarige spits, die ondanks zijn jonge leeftijd op een basisplaats leek te mogen rekenen.

Mbappé speelde tot nu toe vijftien interlands voor les Bleus, waarin hij vier keer wist te scoren. Afgelopen zaterdag nam hij nog het enige Franse doelpunt voor zijn rekening in het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen de Verenigde Staten. Bondscoach Didier Deschamps heeft verder onder meer Antoine Griezmann en Olivier Giroud als opties voor in de punt van de aanval.

Update 12 juni 20.06 uur - Mbappé stelt fans gerust: ‘Het was gewoon een tik’
Kylian Mbappé moest de training dinsdag voortijdig verlaten na een duel met Adil Rami, maar de aanvaller van Paris Saint-Germain hoeft niet te vrezen dat hij wedstrijden op het WK moet missen. Hij laat via de social media weten dat het ‘goed’ met hem gaat: "Het was gewoon een tik, maar bedankt voor alle berichten." Mbappé werd geraakt op de enkel.

 
Wereldkampioenschappen
 
Frankrijk
 
Paris Saint-Germain
 
Kylian Mbappé
 
Olivier Giroud

Poll
Denk jij dat Frankrijk zijn eerste wedstrijd gaat winnen van Australië?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties