Oranje kruipt door oog van de naald: 'Dan is Lieke gewoon dodelijk'
Dinsdag, 12 juni 2018 om 22:40

De dames van het Nederlands elftal kropen dinsdagavond door het oog van de naald. De ploeg van Sarina Wiegman stuitte in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen steevast op de Slowaakse doelvrouw, maar in de blessuretijd maakte Lieke Martens er met een prachtig schot nog 1-0 van. "Ik vind het heerlijk om zo te winnen", reageert middenveldster Sherida Spitse.

De 28-jarige Spitse, uitkomend voor Valerenga in Noorwegen, speelde haar honderdvijftigste interland en heeft dat jubileum dus op kunnen luisteren met een overwinning. "Als Lieke goed met haar passen uitkomt, is ze gewoon dodelijk. Dat is lekker voor het team."

De Oranje Leeuwinnen wonnen dinsdagavond nipt met 1-0 van Slowakije door een knappe treffer van Lieke Martens. De aanvalster van Barcelona scoorde bij de 21ste en laatste poging van Nederland! #martens #oranje #leeuwinnen

2,279 vind-ik-leuks, 6 reacties - Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op Instagram: 'De Oranje Leeuwinnen wonnen dinsdagavond nipt met 1-0 van Slowakije door een knappe treffer van...'


Over de wedstrijd was Spitse niet geheel tevreden: "We hadden een aantal slordige momenten. Slowakije is geen slechte ploeg. We bleven zoeken naar de treffer en bleven er energie in steken. Dat hebben we goed gedaan, we zijn erin blijven geloven."

Oranje staat door de zegepraal met negentien punten uit zeven speelronden op de eerste plaats in de derde kwalificatiegroep voor het WK. Noorwegen volgt met vijftien punten, maar heeft een duel minder gespeeld. Op 4 september gaat Oranje op bezoek in Scandinavië.

 
Nederlands vrouwenteam
 
Lieke Martens

>
Vriendschappelijke wedstrijd
Slowakije
1
1
Nederland
Donderdag, 31 mei 2018 om 20:45
Poll
Denk jij dat Oranje de poule wint?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Schalke meldt zich met 15 miljoen euro bij Barcelona
5
   
00:23
00:23
'Ajax heeft een ploeg voor de Champions League, wij niet'
14
   
00:12
00:12
Blind looft 'echte winnaar': 'Hij kan het als de beste overbrengen op de groep'
0
   
00:00
00:00
Huntelaar doet oproep aan supporters van Ajax: 'Wat zou het mooi zijn'
19
   
23:40
23:40
De Ligt: 'Als Ajax de groepsfase haalt, is dat een extra stimulans om te blijven
26
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties