Update: 'PSV bereikt akkoord en presenteert aankoop dinsdag'
Maandag, 18 juni 2018 om 23:20

PSV en sc Heerenveen hebben een akkoord bereikt over de transfer van Denzel Dumfries, meldt het Eindhovens Dagblad. De 22-jarige rechtsback gaat woensdag in gesprek met de kampioen om zelf tot een vergelijk te komen.

Dumfries verhuist voor vijfenhalf miljoen euro naar het Philips Stadion en daar ontvangt Sparta Rotterdam vanwege een doorverkooppercentage een deel van. Voetbal International meldde dinsdagmiddag nog dat Sam Lammers als onderdeel van de deal waarschijnlijk op huurbasis naar het Abe Lenstra Stadion verhuist.

Meer: Van Bommel hing uitspraken van Schöne op in kleedkamer PSV | PSV'er imponeert tegen Ajax: 'Goede kandidaat voor het Nederlands elftal'

Als PSV en Heerenveen melding maken van de deal inzake Dumfries, zal duidelijk worden of Lammers inderdaad naar Heerenveen vertrekt. PSV bracht eerder nog een bod van vier miljoen euro uit op Dumfries, maar in Friesland hield men vast aan een vraagprijs van zes miljoen.

"Als de juiste prijs komt voor Dumfries, dan moeten wij daar ook naar gaan handelen. Maar we hoeven dit seizoen niet te verkopen", vertelde technisch manager Gerry Hamstra. Dumfries, international van Jong Oranje, maakte vorig jaar zomer de overstap van Sparta Rotterdam naar Heerenveen en kwam dit seizoen tot 37 wedstrijden. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en acht assists.

Update 18 juni 23.20 – ‘PSV bereikt akkoord en presenteert aankoop dinsdag’
PSV bereikte eerder al een akkoord met sc Heerenveen over de transfersom van Denzel Dumfries en heeft nu ook een akkoord bereikt met de rechtsback. De 22-jarige verdediger wordt dinsdag gepresenteerd in het Philips Stadion en zal volgens het Eindhovens Dagblad zijn handtekening zetten onder meerjarig contract. ‘Slechts een medische keuring en het afwikkelen van een paar formaliteiten scheiden PSV en Dumfries nog van een contract’, schrijft het regionale dagblad maandagavond. Naar verluidt ontvangt Heerenveen 5,5 miljoen euro voor de rechtervleugelverdediger.

 
Eredivisie
 
PSV
 
sc Heerenveen
 
Denzel Dumfries

Poll
Betaalt PSV te veel voor Denzel Dumfries?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties