Rusland domineert openingsduel en boekt historische overwinning
Donderdag, 14 juni 2018 om 18:55

Rusland heeft donderdag de openingswedstrijd van het WK tegen Saudi-Arabië in het Luzhniki Stadion winnend afgesloten. De ploeg van bondscoach Stanislav Cherchesov werd na een zenuwachtig begin oppermachtig, wat resulteerde in een ruime overwinning: 5-0. Logischerwijs neemt Rusland de leiding in Groep A; groepsgenoten Egypte en Uruguay nemen het vrijdagmiddag tegen elkaar op.

Beide ploegen waren in de openingsfase zichtbaar nerveus, maar het was het gastland dat na enkele hachelijke momenten voor het doel van Saudi-Arabië na twaalf minuten definitief toesloeg. Een afgeslagen hoekschop kwam terecht bij Aleksandr Golovin, die een puike voorzet in huis had. De knappe trap van de middenvelder werd op waarde geschat door Yury Gazinskiy: 1-0. Rusland leek nadien de touwtjes steviger in handen te hebben, maar kreeg al snel een tegenvaller te verwerken.

BAM! ?? Rusland op voorsprong door Yury Gazinskiy! ??????

Posted by voetbalzone on Thursday, June 14, 2018

Alan Dzagoev kon na ruim twintig minuten spelen niet verder. De sterspeler leek last te hebben van een hamstringblessure en werd vervangen door Denis Cheryshev. De thuisploeg bleef ondanks de domper gedecideerd om de bevrijdende tweede treffer te maken en die kwam er via de invaller. Bij een counter kwam het leer uiteindelijk terecht bij Cheryshev, die de verdedigers van Saudi-Arabië om de tuin leidde met een subtiel wipje en hard raak knalde: 2-0.

ZO DAN! Rusland komt op 2-0 en het is Denis Cheryshev die fantastisch afrondt! ??????

Posted by voetbalzone on Thursday, June 14, 2018

Na de onderbreking kon Saudi-Arabië nog altijd geen vuist maken en kroop de wedstrijd richting het einde. Rusland had genoeg kansen om het duel definitief op slot te gooien, maar het was invaller Artem Dzyuba die pas tien minuten voor tijd de beslissing bracht. Na goed voorbereidend werk van wederom Golovin kopte de aanvaller de 3-0 tegendraads tegen de touwen. In blessuretijd maakte Cheryshev nog op prachtige wijze de 4-0 en Golovin de 5-0. De ruime overwinning betekende de op een na grootste zege bij een openingswedstrijd op een WK ooit; in 1934 was Italië met 7-1 te sterk voor de Verenigde Staten.

 
Wereldkampioenschappen
 
Rusland
 
Saudi Arabia
 
Alan Dzagoev
 
Denis Cheryshev

>
World Cup
Rusland
5
0
Saudi Arabia
Donderdag, 14 juni 2018 om 17:00
Poll
Verwacht jij dat Rusland de groepsfase overleeft?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
18:00
18:00
In de wandelgangen: Modric zocht zelf contact met Internazionale
2
   
17:42
17:42
'Omdat er zoveel geld in omgaat, worden er makkelijk keuzes gemaakt'
12
   
17:14
17:14
Van den Brom haalt zijn gram: 'Daar hoorde ik nu al niemand meer over'
5
   
17:00
17:00
Opluchting in De Kuip: 'Het was niet goed genoeg, Feyenoord-onwaardig'
3
   
16:38
16:38
'Positivo' Van Persie: 'Zij moeten ook gewoon deelnemen aan het proces'
14
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties