Jeugdig Feyenoord krijgt pak slaag van Zwitserse kampioen
Woensdag, 11 juli 2018 om 19:44

Feyenoord heeft zijn eerste oefennederlaag van de voorbereiding op het nieuwe seizoen geleden. De formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst verloor woensdagavond in Zwitserland, waar de Rotterdammers op trainingskamp zijn, met 3-0 van de Zwitserse landskampioen Young Boys. Vrijdag wacht Feyenoord een oefenwedstrijd tegen FC Basel.

Van Bronckhorst greep het oefenduel met Young Boys aan om diverse jongelingen de kans te geven zich te bewijzen. Zo konden onder anderen doelman Ramón ten Hove, verdediger Lutsharel Geertruida en middenvelders Achraf El Bouchataoui en Orkun Kökçü rekenen op basisplaatsen. De Colombiaanse zomeraanwinst Luis Sinisterra trainde vanochtend al wel mee met Feyenoord, maar behoorde nog niet tot de wedstrijdselectie.

Meer: De Wolf ziet heil in experiment: ‘Ik denk dat Van Persie nog beter kan worden’ | Van Bronckhorst: ‘Hij is bezeten door het voetbal, ik vind het mooi om te zien’

Zonder zijn grote namen had Feyenoord het lastig met Young Boys. De Zwitsers waren de bovenliggende partij in de eerste helft en namen na een half uur voetballen verdiend de leiding. Guillaume Hoarau passeerde Ten Hove na goed voorbereidend werk van Kevin Mbabu. In de tweede helft dwong Jens Toornstra David von Ballmoos van afstand tot een redding, kopte Eric Botteghin naast en werkte Cheikh Toure de bal met een omhaal over, maar een gelijkmaker zat er uiteindelijk niet in voor Feyenoord.

Sterker nog: in het laatste kwartier liep Young Boys uit naar een ruime zege. Jean-Pierre Nsame werkte eerst uit een vrije trap de 2-0 binnen via het hoofd van Botteghin, waarna de eindstand werd bepaald door Gregory Wüthrich. Laatstgenoemde kopte binnen na een hoekschop.

 
Meer video's
 
Vriendschappelijk (clubs)
 
Feyenoord
 
Young Boys
 
Giovanni van Bronckhorst
 
Guillaume Hoarau

>
Club Vriendschappelijke wedstrijd
Young Boys Bern
3
0
Feyenoord
Woensdag, 11 juli 2018 om 18:00
Meer nieuws
   
15:55
15:55
Update: Schorsing Willems teruggebracht naar twee duels
27
   
15:45
15:45
'Als Ajax geen kampioen wordt, doen ze iets verkeerd'
7
   
15:36
15:36
Advocaat gooit roer volledig om richting Feyenoord: 'Dat heb ik eerlijk gezegd'
4
   
15:22
15:22
'Ik was 19, tekende voor vijf jaar en dacht: daarna hou ik er lekker mee op'
7
   
15:14
15:14
Spaanse bond grijpt in en zet definitief streep door plan LaLiga
11
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties