Jeugdig Feyenoord verliest ruim: 'Ze zijn op dit moment verder dan wij'
Woensdag, 11 juli 2018 om 21:35

Feyenoord verloor woensdag de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met ruime cijfers. De Rotterdammers gingen in de strijd om de Uhrencup in Biel met 3-0 onderuit tegen de Zwitserse kampioen BSC Young Boys. Guillaume Hoarau, Jean-Pierre Nsame en Gregory Wütrich namen in achtereenvolgens de 30e, 77e en 81e minuut de doelpunten voor hun rekening.

Feyenoord speelde in beide helften met nagenoeg een compleet ander elftal. Giovanni van Bronkchorst koos ervoor om na een uur spelen liefst negen wissels door te voeren. "Young Boys is op dit moment verder dan wij", concludeerde Van Bronckhorst op de clubsite van Feyenoord. "Zij beginnen volgende week al aan de competitie, terwijl wij pas in de derde week van de voorbereiding zitten."

Meer: Berghuis erkent schuld aan tegendoelpunt: ‘Ik moest beter kijken’ | Van Bronckhorst gepikeerd: ‘Het is niet mijn probleem als jij dat niet begrijpt’

"Voor ons is het nu vooral belangrijk om zo fit mogelijk te worden, al ga je natuurlijk altijd voor een resultaat." Feyenoord kon niet beschikken over de geblesseerden Kenneth Vermeer en Ridgeciano Haps, de zieke Yassin Ayoub, aanwinst Luis Sinisterra en de WK-gangers Brad Jones, Sofyan Amrabat, Renato Tapia en Nicolai Jörgensen.

Feyenoord trad zodoende aan met een jeugdige en volledig zelf opgeleide ploeg, waarvan de helft vorig seizoen nog uitkwam in Feyenoord Onder-19. "Die opstelling had mede te maken met ons speelschema in de Uhrencup", vertelt Van Bronckhorst. "Wij hebben als enige team een in plaats van twee dagen rust, waardoor je rekening houdt met de belasting van spelers." Komende vrijdag is FC Basel de oefenopponent.

Feyenoord slaagde er wel in de eerste twee oefenwedstrijden in deze voorbereiding winnend af te sluiten. Van de amateurs van SDC Putten en het Zeeuws Elftal werd met respectievelijk 8-1 en 2-0 gewonnen. Na het duel met FC Basel staan nog oefenduels met het Fenerbahçe van coach Phillip Cocu (21 juli) en Levante (29 juli) op de rol, waarna op 4 augustus tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal wordt gestreden.

 
Meer video's
 
Vriendschappelijk (clubs)
 
Feyenoord
 
Nicolai Jörgensen
 
Ridgeciano Haps
 
Renato Tapia

>
Club Vriendschappelijke wedstrijd
Young Boys Bern
3
0
Feyenoord
Woensdag, 11 juli 2018 om 18:00
Meer nieuws
   
15:55
15:55
Update: Schorsing Willems teruggebracht naar twee duels
27
   
15:45
15:45
'Als Ajax geen kampioen wordt, doen ze iets verkeerd'
7
   
15:36
15:36
Advocaat gooit roer volledig om richting Feyenoord: 'Dat heb ik eerlijk gezegd'
4
   
15:22
15:22
'Ik was 19, tekende voor vijf jaar en dacht: daarna hou ik er lekker mee op'
7
   
15:14
15:14
Spaanse bond grijpt in en zet definitief streep door plan LaLiga
11
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties