Update: Gewezen toptalent van Arsenal verkiest PAOK boven Belgisch avontuur
Vrijdag, 3 augustus 2018 om 10:12 • Gijs FreriksLaatste update: 10:59

Chuba Akpom gaat Arsenal verlaten. De aanvaller werd voorheen gezien als een groot talent, maar het is nooit tot een serieuze doorbraak gekomen en de 22-jarige Engelsman gaat het nu proberen bij Sint-Truidense VV in België.

Akpom speelde sinds de winterstop al voor STVV en kwam er tot zes doelpunten en één assists in zestien wedstrijden. Nu maakt hij dus de definitieve overstap naar Stayen, want volgens the Independent wordt zijn tot medio 2019 doorlopende contract voor ongeveer 2,2 miljoen euro afgekocht.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Arsenal onderhandelt ook met andere clubs in België en met partijen in Frankrijk, maar STVV zou Akpom zo goed als binnen hebben. Als de transfer doorgaat, dan neemt de voormalig jeugdinternational na zestien jaar afscheid van the Gunners.

Akpom voegde zich op zijn zesde bij de jeugdopleiding van Arsenal en speelde twaalf wedstrijden in het eerste elftal. Hij werd verhuurd aan Brentford, Coventry City, Nottingham Forest, Hull City, Brighton & Hove Albion en dus aan Sint-Truidense VV. Ook onder anderen Jordan Botaka en Elton Acolatse voetballen bij De Kanaries.

Update 3 augustus 10.12 uur - Gewezen toptalent van Arsenal verkiest PAOK boven Belgisch avontuur
Niet Sint-Truidense VV, maar PAOK Saloniki wordt de nieuwe club van Chuba Akpom. De Griekse club maakt via zijn officiële kanalen de komst van de 22-jarige spits wereldkundig en meldt dat hij een tweejarig contract heeft ondertekend. Het leek er sterk op dat STVV de nieuwe club zou worden van Akpom, ook al waren er nog andere clubs uit België en Frankrijk voor hem in de markt. Uiteindelijk is zijn keuze dus gevallen op PAOK Saloniki, dat nog in de race is voor een Champions League-ticket. In de derde voorronde van het miljardenbal neemt de Griekse club het op tegen Spartak Moskou.

 
Premier League
 
Arsenal
 
Sint-Truiden
 
Chuba Akpom

Poll
Een verstandige zet voor Chuba Akpom?
Ja
Nee
Weet ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties