Barcelona ondergaat wéér 'Romantada' met drie tegengoals in negen minuten

Barcelona verscheen in een basiself met onder meer Jasper Cillessen, Malcom, Arthur, Nelson Semedo en Clément Lenglet. Bij AS Roma maakte Robin Olsen zijn officieuze debuut, terwijl Daniele De Rossi, Edin Dzeko, Kostas Manolas, Kevin Strootman, Florenzi, Lorenzo Pellegrini en Justin Kluivert voor een sterk Romeins basiselftal zorgden. Binnen een minuut had Barcelona al op 1-0 kunnen staan, maar een schot van Munir El Haddadi ging via de hand van Olsen net naast de verkeerde kant van de paal.

Vijf minuten later verscheen alsnog de 1-0 op het scorebord. Rafinha combineerde met El Haddadi en schoot de bal achter Olsen. De Zweed voorkwam niet veel later dat Malcom voor de 2-0 zorgde. Tegen de verhouding in kwam AS Roma tien minuten voor rust op gelijke hoogte: na voorbereidend werk van Kluivert aan de zijkant rondde Stephan El Shaarawy in het strafschopgebied af. Vier minuten na rust nam Barcelona weer de leiding: Malcom tikte de bal in een leeg doel na een pass van Ballou Tabla.

Met nog twaalf minuten op de klok gaf Barcelona het duel volledig uit handen, net als in de kwartfinales van de Champions League van afgelopen seizoen. Cillessen had geen antwoord op een inzet van Alessandro Florenzi en niet veel later werd hij ook door een laag schot van Bryan Cristante verslagen. Vier minuten voor tijd verscheen de eindstand op het scorebord: Perotti verzilverde een door Patrik Schick veroverde strafschop.