'Ajax weigerde aanbiedingen van 65 en 50 miljoen voor belangrijk duo'
Woensdag, 8 augustus 2018 om 11:00

Ajax zag tot nu toe alleen Justin Kluivert vertrekken en de Amsterdammers lijken vastberaden om de rest van de selectie intact te houden. Voetbal International weet dinsdag namelijk te melden dat er deze zomer aanbiedingen van vele tientallen miljoenen zijn binnengekomen in de Johan Cruijff ArenA, die door directeur spelersbeleid Marc Overmars allemaal naar de prullenbak zijn verwezen.

Het weekblad schrijft dat er de afgelopen weken aanbiedingen van 65 miljoen euro voor Matthijs de Ligt en 50 miljoen voor Frenkie de Jong van niet nader genoemde clubs op de burelen van Ajax zijn gearriveerd. Overmars heeft echter laten weten dat niemand meer mag vertrekken. Alleen voor Hakim Ziyech staat de deur nog op een kier, al moet er ook flink betaald worden voor de spelmaker. Ajax zou namelijk 35 à 40 miljoen euro willen zien voor de middenvelder.

Meer: De Ligt: ‘Ik kijk er wél tegen op als we zo spelen als tegen Heracles’ | Kleedkamerpact Ajax is ‘opgeblazen’: ‘Frenkie de Jong krijgt plots maniertjes'

Ajax lijkt in de komende weken overigens ook nog de poot stijf te moeten houden, aangezien Sport eveneens op de dinsdag meldt dat Barcelona mogelijk terugkeert voor Frenkie de Jong. De Catalanen droomden de afgelopen dagen van de komst van Paul Pogba, die zelf met de Spaanse landskampioen al een akkoord zou hebben bereikt over een weeksalaris van 390 duizend euro.

Barça heeft echter te horen gekregen dat de wereldkampioen Manchester United onder geen beding mag verlaten, waardoor het zich mogelijk weer tot Ajax wendt. De club van trainer Ernesto Valverde zou namelijk ondanks de komst van Arthur en Arturo Vidal nog altijd een middenvelder aan de selectie toe willen voegen en De Jong staat bovenaan het verlanglijstje. Barcelona heeft volgens eerdere berichten uit Spanje maar liefst vijftig miljoen euro over voor het talent, dat anders volgend jaar naar de Catalaanse hoofdstad moet komen.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Barcelona
 
Matthijs de Ligt
 
Hakim Ziyech

Poll
Vind jij dat Ajax bovenstaande aanbiedingen had moeten accepteren?
Ja
Nee
Op De Ligt wel, op De Jong niet
Op De Jong wel, op De Ligt niet
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties