Willems eist hoofdrol op met rode kaart; Weghorst maakt eerste goal

Eintracht Frankfurt - Werder Bremen 1-2
Davy Klaassen verscheen net als Willems aan de aftrap en de middenvelder zag hoe Sébastien Haller na een kwartier spelen bijna de openingstreffer voor zijn rekening nam. De poging van de voormalige spits van FC Utrecht verdween echter over het doel en vlak daarna nam Werder het heft in handen via Yuya Osako. Een doelpunt van de Japanner werd in eerste instantie nog afgekeurd wegens buitenspel, maar na ingrijpen van de VAR besloot scheidsrechter Sören Storks toch dat de goal bleef staan. De arbiter moest even later opnieuw ingrijpen en hij deelde een rode kaart uit aan Willems, die een klap uitdeelde aan Theodore Gebre Selassie en kon gaan douchen.

Eintracht liet zich echter niet tegenhouden door deze tegenslag en tien minuten na rust kwamen die Adler via een rake penalty van Haller weer langszij. Even leek het erop dat Osako de thuisploeg niet veel later met zijn tweede goal van de middag pijn deed, maar de vlag bleef nu wel terecht omhoog. Diep in de blessuretijd moest de teruggekeerde Kevin Trapp echter toch nog een keer vissen: Rashica mocht namelijk van een meter of 25 aanleggen voor een vrije trap en krulde de bal fraai in de linkerbovenhoek.

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 1-3
De eerste kans van de wedstrijd was nog voor Weghorst, maar het was Leverkusen dat voor het eerst toesloeg. Leon Bailey dribbelde met ruim twintig minuten op de klok door de vijandelijke verdediging heen en schoot fraai raak van de rand van de zestien. Een kleine tien minuten voor rust kwam Wolfsburg dankzij een eigen goal van Ramazan Özcan echter weer langszij en in de tweede helft moest de thuisploeg nog twee doelpunten incasseren. Weghorst kopte zijn ploeg tien minuten na de onderbreking op voorsprong en via een doelpunt van Renato Steffen werd het een halfuur voor tijd ook nog 1-3.

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 3-1
Hoffenheim begon vorige week tegen Bayern München met een 3-1 nederlaag aan het seizoen en de formatie van Julian Nagelsmann kende tegen Freiburg opnieuw een valse start. Dominique Heintz bracht de bezoekers in de slotfase van de eerste helft op voorsprong, door na een vrije trap van dichtbij binnen te werken. Hoffenheim stelde in de eerste twintig minuten na rust echter orde op zaken: Ádám Szalai zorgde na geschutter in de defensie van Freiburg eerst voor de gelijkmaker en nam na 63 minuten voetballen ook de 2-1 voor zijn rekening. Die Hoffe hielden daarna stand en stelden de zege in de slotfase via Andrej Kramaric uiteindelijk definitief veilig.

1. FC Nürnberg - FSV Mainz 05 1-1
Jean-Paul Boëtius maakte afgelopen maandag de overstap van Feyenoord naar Mainz, maar de linksbuiten moest in de uitwedstrijd tegen promovendus Nürnberg nog wel genoegen nemen met een plekje op de reservebank. Zonder Boëtius nam Mainz na 25 minuten voetballen de leiding: Jean-Philippe Mateta kopte raak na een voorzet vanaf de linkerflank van Aarón Martín. Het elftal van trainer Sandro Schwarz zag zijn voorsprong kort na rust echter verdwijnen door toedoen van Mikael Ishak. Schwarz gunde Boëtius na 67 minuten voetballen als invaller nog zijn Bundesliga-debuut, maar de Nederlander kon uiteindelijk geen verandering meer aanbrengen in de stand.

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 1-1
Jeffrey Gouweleeuw was zoals gewoonlijk basisspeler bij Augsburg en met de ex-verdediger van sc Heerenveen en AZ in de gelederen nam het team van coach Manuel Baum binnen het kwartier een voorsprong. Na een werkelijk fantastische voorzet van Philipp Max nam Michael Gregoritsch de bal in het strafschopgebied van Borussia Mönchengladbach met de borst aan, waarna hij verwoestend raak schoot. De bezoekers kwamen in het vervolg van de eerste helft beter in de wedstrijd en kwamen halverwege de tweede helft uiteindelijk langszij. Alassane Pléa kopte raak uit een hoekschop van Tobias Strobl en bepaalde zo de eindstand.

Vind jij dat Werder Bremen het verdiende om te winnen?