Lewandowski steelt de show bij eenvoudige overwinning van Bayern

In tegenstelling tot de eerste competitiewedstrijd van het seizoen had Arjen Robben een basisplaats bij Bayern. De aanvaller was verantwoordelijk voor het eerste schot van de wedstrijd: na een korte corner van Thiago Alcántara krulde de buitenspeler zonder succes richting doel. Het was de opmaat voor een eerste helft waarin Bayern domineerde. Het team van Niko Kovac had zeventig procent balbezit en wist het overwicht te vertalen in een 0-1 voorsprong. Het enige doelpunt van het eerste bedrijf kwam van Leon Goretzka: zijn eerste voor Bayern.

De van Schalke 04 overgekomen middenvelder werd op de rand van het strafschopgebied bereikt door een hakbal van Lewandowski, legde de bal goed voor zijn rechter en rondde af met een geplaatst, laag schot in de hoek. Bij Stuttgart kwam spits Mario Gómez er totaal niet aan te pas tegen zijn oude club. Aanvankelijk hanteerde de thuisploeg wel een aanvallende speelstijl, maar men werd gaandeweg de eerste helft steeds verder teruggedrongen door Bayern. Daardoor kwam Gómez nauwelijks in het stuk voor.

Na de rust maakte David Alaba er bijna 0-2 van. De uithaal van de opgestoomde linksback was buiten bereik van keeper Ron-Robert Zieler, maar spatte uiteen op de paal. Bayern oogde op zijn gemak en liet enkele hoogstandjes zien, waaronder een hakbal van Robben door de benen van zijn opponent. Het was wachten op het tweede doelpunt en dat kwam er via Lewandowski: de Pool nam de bal net buiten het strafschopgebied over en haalde doeltreffend uit in de rechterhoek. Bayern was nog niet klaar, want door Thomas Müller werd het ook nog 0-3.

Na een vlotte aanval over meerdere schijven was Lewandowski opnieuw de aangever met een hakbal. Ditmaal bediende hij Müller achter het standbeen, waarna zijn ploeggenoot van dichtbij de eindstand bepaalde. Het was voor Stuttgart de eerste keer in de clubgeschiedenis dat de eerste twee competitieduels van een nieuw seizoen verloren gingen. Bij Bayern maakte Robben de wedstrijd niet vol: dertien minuten voor tijd werd hij vervangen door James Rodríguez.