Bezoek aan favoriete stadion loopt voor Atlético Madrid verkeerd af

In de eerste helft in Vigo werd vooral op kracht gespeeld en was het aantal kansen voor beide teams op een hand te tellen. Celta probeerde met snelle aanvallen de defensie van Atlético te verrassen, maar het team van Simeone werkte in defensief opzicht een sublieme eerste helft af. Vlak na de onderbreking ging het echter meteen mis: Diego Godin gleed uit na een terugspeelbal, waardoor Maxi Gómez kon doorgaan en Jan Oblak met een laag schot verschalkte.

Celta verdubbelde zes minuten later de voordelige marge. Na een scherpe voorzet van Gómez kwam Iago Aspas tot een knappe kopbal in het zestienmetergebied en gaf hij Oblak het nakijken: 2-0. Simeone opteerde voor de inbreng van debutant Nikola Kalinic en Thomas Lemar, maar ook het duo kon het tij niet keren. Santiago Arias betrad in de 67e minuut het veld als vervanger van José Maria Giménez en maakte zodoende ook zijn debuut.

Gustavo Cabral dacht in de zeventigste minuut ook zijn doelpunt mee te pikken, maar na drie minuten beraad met de videoscheidsrechter koos Mateu Lahoz ervoor om het doelpunt wegens buitenspel af te keuren. Dat resulteerde uiteindelijk in zeven minuten blessuretijd, ook door veel oponthoud, waarin Atlético evenmin kon scoren.