Schöne prijst Ajax: 'Dit team komt daar wel heel dicht bij in de buurt'
Maandag, 3 september 2018 om 00:30

Ajax won zondag op overtuigende wijze met 0-4 van Vitesse en Lasse Schöne is vooral blij met het hoge niveau dat de Amsterdammers haalden in Arnhem. De ploeg van trainer Erik ten Hag lijkt al vroeg in het seizoen in vorm en de Deense middenvelder is onder de indruk van de kwaliteit in de Ajax-selectie. Volgens Schöne komt de huidige selectie in de buurt van het niveau van het beste Ajax waarin hij speelde.

Schöne benadrukt dat het nog vroeg in het seizoen is en hij en zijn ploeggenoten dan ook nog niet te hoog van de toren moeten blazen. "We hebben weliswaar al aardig wat wedstrijden gespeeld en in de meeste daarvan een behoorlijk niveau gehaald, maar dat moeten we nu ook doorzetten. Daar zit de uitdaging in. Niet verslappen", aldus Schöne in gesprek met NUsport. "We wisten dat Vitesse-uit lastig is, maar ik merkte de hele week al dat we er echt klaar voor waren. Soms heb je zo'n gevoel van: dit laten we niet gaan. Ik denk dat jullie dat vandaag wel hebben kunnen zien."

Meer: ‘Frenkie de Jong lijkt soms een matador, alsof hij al in Barcelona is’ | Schöne: ‘Ik kan me voorstellen dat Ronaldo gefrustreerd was’

Schöne kijkt terug op een goede transferperiode met Ajax. Spelers als Dusan Tadic en Daley Blind werden aangetrokken, terwijl Hakim Ziyech in de Johan Cruijff ArenA is gebleven. "Ik ben blij dat hij is gebleven, maar het kwam eerlijk gezegd niet als een verrassing. Hakim wil op het hoogste podium presteren en dat is de Champions League. Als hij de vorm waarin hij nu zit weet vast te houden, dan is the sky the limit voor hem", aldus Schöne.

"Of dit het beste Ajax is waarin ik ooit heb gespeeld? In mijn eerste jaren bij de club hadden we ook een geweldig team", zegt de Ajacied. "We werden kampioen en waren tot mooie dingen in staat in de Champions League. Maar dit team komt daar wel heel dicht bij in de buurt."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Vitesse
 
Lasse Schöne
 
Hakim Ziyech

>
Eredivisie
Vitesse
0
4
Ajax
Zondag, 2 september 2018 om 14:30
Poll
Denk jij dat Ajax dit seizoen kampioen wordt?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
12:55
12:55
'Ik moet de Champions League ervaren en heb daarvoor een kans nodig'
4
   
12:42
12:42
Janssen voor het eerst sinds augustus 2017 weer op de bank bij Tottenham
12
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: Manchester City - Tottenham Hotspur
22
   
12:14
12:14
Besluit van KNVB is een 'aanfluiting': 'Daar zeuren ze niet zo als hier'
44
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Sporting hoopt op afkoopclausule van 150 miljoen
4
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties