Van Hooijdonk spijkerhard: 'Heb het idee dat hij regelmatig pilletje slikt'
Vrijdag, 7 september 2018 om 13:00

Tv-analyticus Pierre van Hooijdonk haalt in een uitgebreid interview met Playboy keihard uit naar enkele vakgenoten van hem. De oud-aanvaller van onder meer Feyenoord en NAC Breda zegt dat hij geen groot fan is van de heren van Veronica Inside en erkent dat hij en Hugo Borst niet goed met elkaar kunnen opschieten.

Borst was namelijk samen met Henk Spaan de aanstichter van een 'tv-fittie' van Van Hooijdonk met Robin van Persie. "Voor mij was Hugo altijd meer dan een collega-journalist en ik was vrij goed met hem, maar wat hij mij flikte in Studio Brazilië, was laf en achterbaks", stelt Van Hooijdonk. "Prima als je met elkaar flink van mening verschilt, maar zo ga je niet om met een goede collega voor het oog van de camera."

"Die fittie met Robin was een stiekem vooropgezet plannetje van Hugo samen met Henk Spaan. Dat is ook later bevestigd door directe betrokkenen." De oud-spits heeft nooit de behoefte gehad om het uit te praten en zit ook nooit meer met Borst in een tv-uitzending. "Ik ben helemaal klaar met Hugo Borst. Hij springt mij iets te snel op een fiets van een ander. In zijn geval op een fiets met een Tweede Wereldoorlogluchtje."

Van Hooijdonk, die toegeeft dat Studio Voetbal wat prikkelender mag, is niet per se jaloers op de sfeer aan tafel bij Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Van Hooijdonk vindt namelijk dat voetbal de boventoon moet voeren. "Verder stoort het mij dat Derksen en Van der Gijp mensen graag flink belachelijk maken zodra ze het ergens niet mee eens zijn. Iets meer respect zou wel op zijn plaats zijn."

"Ik heb niets tegen beide heren. René slaat alleen soms zo door, ik heb het idee dat hij regelmatig een pilletje voor de uitzending slikt", aldus Van Hooijdonk, die zegt dat Derksen precies weet hoe tv wordt gemaakt. "Die is gewend om zijn verhaal te doen, ook al is dat totaal niet gefundeerd, en dit zo scherp mogelijk te formuleren omdat hij door heeft dat dit nu eenmaal scoort op tv. Om vervolgens enkele weken later met verve een tegenovergesteld verhaal te houden. Dat vind ik wel komisch."

 
Eredivisie
 
Pierre van Hooijdonk

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties