Swingend België kent weinig problemen met machteloze Schotten

België nam vanaf de eerste minuut het initiatief in handen en Craig Gordon moest na zes minuten al ingrijpen om Dries Mertens van scoren af te houden. Op de volgende grote mogelijkheid voor de bezoekers had de Schotse doelman geen antwoord meer, aangezien Romelu Lukaku op aangeven van Thorgan Hazard na vijf doelpuntloze interlands weer eens het net kon laten bollen. België drukte daarna door en de lat hield Vincent Kompany vijf minuten voor de rust van het verder uitbreiden van de marge af.

Debutant Timothy Castagne stelde Hazard op slag van rust vervolgens nog bijna in staat om te scoren, maar Gordon kon nog net ingrijpen. Vlak na rust had de keeper echter minder geluk en nadat Hazard aan de zijkant van het strafschopgebied zijn directe tegenstander het bos instuurde schoot de captain van de Rode Duivels verwoestend raak. De vlak daarvoor afgelopen onderbreking stelde bondscoach Roberto Martínez in staat om flink wat wijzigingen door te voeren en een van de wissels trok al snel een hoofdrol naar zich toe.

Batshuayi was vijf minuten na de goal van Hazard op aangeven van de doelpuntenmaker namelijk zelf trefzeker en de spits schoot acht minuten later van de rand van de zestien opnieuw met scherp. Schotland kwam na de 0-4 wat meer uit zijn schulp en Steven Naismith kon pas door Thibaut Courtois afgestopt worden. In de slotfase moest de Belgische doelman nog twee keer ingrijpen bij pogingen van Ryan Fraser en Naismith, maar Courtois slaagde er met knappe reddingen in om zijn doel schoon te houden.