Komst derde Europese toernooi lonkt vanaf seizoen 2021/22
Dinsdag, 11 september 2018 om 10:56

De UEFA gaat een nieuwe competitie introduceren. Naast de Champions League en de Europa League is er de intentie om een derde competitie voor Europese clubs te lanceren, zo meldt Andrea Agnelli, preses van Juventus en voorzitter van de European Club Association (ECA), dinsdagochtend op een bijeenkomst.

De bedoeling is om vanaf het seizoen 2021/22, naast de Champions League en Europa League, nog eens 32 clubs te laten strijden in een nieuwe competitie die nog een naam moet krijgen. Het toernooi voor de relatief zwakkere clubs is in eerste instantie bedoeld om de Europa League, dat in de plannen van 48 naar 32 deelnemers gaat, op te waarderen.

Zodoende krijgen clubs uit de kleinere voetballanden een grotere kans om Europees voetbal te spelen. Het aantal deelnemers aan de Champions League blijft gelijk aan die van de nieuwe competitie, namelijk 32 clubs. Het aantal clubs in de Europa League wordt wel verminderd, om zodoende de competitie kwalitatief beter te maken.

De UEFA wil hiermee de commerciële potentie van de topclubs maximaliseren, terwijl de Europese voetbalbond ook successen van clubs in kleine landen wil belonen. De ECA heeft dus het startsein gegeven voor de komst van de derde Europese competitie, maar het Uitvoerend Committé van de UEFA moet nog een definitieve klap op de zaak geven.

 
Meer video's

Poll
Een goede zet van de UEFA?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties