Overmars: 'We hebben Frenkie anderhalf jaar te laat gekocht'
Dinsdag, 11 september 2018 om 12:32

Ajax heeft Frenkie de Jong anderhalf jaar te laat in huis gehaald, stelt directeur spelersbeleid Marc Overmars. De 21-jarige middenvelder werd opgeleid bij Willem II en maakte in 2014 de overstap naar Ajax. De Jong verscheen bij Overmars op de radar na een wedstrijd met Oranje Onder-16.

"Dat is wel een grappig verhaal", zei Overmars maandagavond bij Ajax Kick Off, geciteerd door Ajax Showtime. "Ik ging kijken naar Oranje Onder-16 in Arnhem. Het was 2012 en Frenkie de Jong (toen vijftien jaar, red.) zat op de bank. Hij viel in en dan geef je na de wedstrijd een cijfer. Dat deed ik bij Frenkie ook. Ik gaf hem een goed cijfer en ging met Frenkie in mijn achterhoofd weer terug naar huis."

Meer: Ten Hag: ‘Hij heeft het uitstekend gedaan, hij is klaar voor Juventus’ | Frenkie de Jong klapt door enkel en viert overwinning met zak ijs

Uiteindelijk duurde het twee jaar voordat De Jong de overstap naar Ajax maakte. "Ik vergat hem niet, maar hebben hem anderhalf jaar te laat gekocht. Dit kwam doordat we het niet eens konden worden binnen de organisatie over hem", besluit Overmars over De Jong, die tegen Peru (2-1 winst) zijn debuut in het Nederlands elftal maakte en afgelopen zondag tegen wereldkampioen Frankrijk (2-1 nederlaag) voor het eerst vanuit de basis mocht starten.

PSV had ook interesse in de Jong, maar na een gesprek met Overmars, Dennis Bergkamp en Orlando Trustfull koos hij voor Ajax. De Amsterdammers betaalden slechts een euro aan Willem II en liet spelers als Mitchell Dijks en Lucas Andersen op huurbasis naar Tilburg gaan. De Jong werd eerst nog een seizoen uitgeleend aan Willem II, maar na een gebrek aan speeltijd werd hij in januari 2015 definitief naar Amsterdam gehaald. Het contract van De Jong bij Ajax loopt door tot de zomer van 2022.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Frenkie de Jong
 
Mitchell Dijks
 
Marc Overmars

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties