FIFA 19: release datum, nieuwe features, stadions en competities
Donderdag, 27 september 2018 om 16:50

De release van FIFA 19 staat voor de deur en de fans’ handen jeuken om een van ’s werelds populairste games uit te testen. Het is geen geheim meer dat Cristiano Ronaldo op de cover van het spel staat, waardoor de Portugees voor het tweede jaar op rij gekozen is door EA Sports als het gezicht van de game. Maar er zijn meer aspecten van het spel waar we van op de hoogte zijn en inmiddels hebben we een goed idee van wat we kunnen verwachten.

EA Sports heeft bekendgemaakt dat FIFA 19 wereldwijd verkrijgbaar is op PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch op vrijdag 28 september. Net als in FIFA 18 zullen er drie verschillende edities op de markt worden gebracht: de Standard Edition, Champions Edition en de Ultimate Edition. De laatste twee versies vervangen de edities Ronaldo en Icons van FIFA 18. Wie niet wil wachten tot 28 september kan ervoor kiezen om FIFA 19 te reserveren. Je hebt dan drie dagen eerder (25 september) toegang tot de Ultimate en Champions Edition.

Meer: Werelddoelpunt van Eden Hazard kent keerzijde: ‘Het stemt me verdrietig’ | Schöne geïmponeerd: ‘Als je dat kunt doen, heb je een goed elftal’

Wat kost FIFA 19?

Zoals gebruikelijk zitten er verschillen in prijzen van de verschillende versies en maakt het ook uit voor welk console de game wordt aangeschaft. De Standard Edition is vanaf 59,99 euro verkrijgbaar op PlayStation 4 en Xbox One, en vanaf 54,99 euro op de PC en Nintendo Switch. De Champions Edition kost 89,99 euro en de Ultimate Edition is verkrijgbaar vanaf 99,99 euro.

Wie FIFA 18 op PlayStation 4 of Xbox One bezit, komt in aanmerking voor een loyaliteitsaanbieding. Bij de pre-order van de FIFA 19 Ultimate Edition krijg je 10 procent korting op de totaalprijs. Leden van EA Access krijgen ook nog eens 10 procent korting. Selecteer Ontvang 10% korting op FIFA 19 in het hoofdscherm van FIFA 18 op je PlayStation 4 of Xbox One om gebruik te maken van de aanbieding.

Andere voordelen voor het pre-orderen van FIFA 19:

Standard Edition

• Tot 5 Jumbo Premium Gouden FUT-pakketten
• Cristiano Ronaldo leenspeler voor zeven FUT-wedstrijden
• Special Edition FUT-tenues, ontworpen door FIFA-soundtrackartiesten

Champions Edition

• Drie dagen eerder toegang
• Tot 20 Jumbo Premium Gouden FUT-pakketten
• UEFA Champions League gouden speler-keuze (kies 1 van 5 gouden spelers (80-83 rating) uit gekwalificeerde teams)
• Cristiano Ronaldo en Neymar leenspelers voor zeven FUT-wedstrijden
• Special Edition FUT-tenues, ontworpen door FIFA-soundtrackartiesten

Ultimate Edition

• Drie dagen eerder toegang
• Tot 40 Jumbo Premium Gouden FUT-pakketten
• UEFA Champions League gouden speler-keuze (kies 1 van 5 gouden spelers (80-83 rating) uit gekwalificeerde teams)
• Cristiano Ronaldo en Neymar leen-spelers voor zeven FUT-wedstrijden
• Special Edition FUT-tenues, ontworpen door FIFA-soundtrackartiesten

De nieuwe competities in FIFA 19

EA Sports is er eindelijk in geslaagd om de rechten van de UEFA Champions League in handen te krijgen en de populaire competitie is dan ook geïntegreerd in FIFA 19. Start met je team in de groepsfase en overleef de achtste finale, kwartfinale en halve finale, met als uiteindelijke doel het winnen van de de finale in het Wanda Metropolitano in Madrid. "Dit is al ruim tien jaar lang een van de meest gewilde features van onze spelers", laat executive producer Aaron McHardy weten aan Goal. Behalve de Champions League is ook de Europa League geïntegreerd in FIFA 19.

Champions League anthem

EA Sports heeft de Duitse componist Hans Zimmer weten te strikken voor de anthem van de Champions League. Een orkest van 68 muzikanten heeft het bekende deuntje in een nieuw jasje gestoken.

Welke nieuwe features kunnen we verwachten?

Dankzij de nieuwe gameplay-kenmerken in FIFA 19 heb je op ieder moment de controle op het veld. Door het nieuwe Active Touch System zijn er grote veranderingen in de manier van het aannemen van de bal. Het ATS zorgt verder voor een verbeterde beweeglijkheid, meer creativiteit en een sterkere spelerspersoonlijkheid. Bij 50/50 Battles bepalen gebruikersreacties en spelereigenschappen wie de vrije ballen op het veld verovert.

Getimed afmaken is ook een nieuwe feature en zorgt ervoor dat de gebruiker meer controle heeft over het schieten op doel. Een goede timing, zoals de naam van dit nieuwe mechanisme al aangeeft, is van groot belang bij deze feature. "Getimed afmaken is mogelijk in ieder type aanval in open spel, of het nu gaat om een kopbal, volley, geplaatst schot of zelfs een omhaal", schrijft EA.

Daarnaast kun je meer controle krijgen over je speelstijl dankzij de FIFA-teamtactieken. Deze nieuwe functie in FIFA 19 biedt diepere, meer geavanceerde controle over je teamtactieken, zowel voor als tijdens wedstrijden. "Zie hoe al je veranderingen en aanpassingen, hoe klein ook, door je spelers op het veld worden uitgevoerd terwijl je speelt", leest de uitleg van EA. "Hoewel tactieken al lange tijd een belangrijk onderdeel van de FIFA-franchise zijn, heeft ‘Dynamische tactieken’ het hele systeem vernieuwd om het instellen van je team belangrijker te maken dan ooit tevoren. Je team zal jouw benadering op een duidelijke manier uitvoeren, zodat je een visueel idee krijgt van de uitwerking ervan op het veld."

Je bent in staat om voor de wedstrijd meerdere tactieken door te nemen en te bepalen. Ook is het mogelijk om een tactiek in te stellen voor wanneer je bijvoorbeeld op een 0-1 achterstand komt, of wanneer je een 2-0 voorsprong te pakken hebt en aanvallen niet meer belangrijk is. Daarnaast krijg je als speler de optie om te bepalen op welke manier je druk wilt zetten op de bal. Doe je dat gematigd, helemaal niet, of kies je juist voor volle pressing bij balverlies?

Ook krijg je de optie om het aantal spelers te kiezen die je in het eigen strafschopgebied wil gebruiken bij een vrije trap of hoekschop tegen. Verder kun je bijvoorbeeld instellen hoe je wilt dat bijvoorbeeld je rechtsback speelt. Wil je hem aanvallend ingesteld hebben? Doet hij mee met aanvallen, of kies je voor een behoudende tactiek, waarbij hij niet over de middenlijn mag komen? Moet hij 'knijpen' bij een aanval over de andere flank? Voor welke instellingen je ook kiest, het spel wordt een stuk realistischer.

Nieuwe stadions

FIFA 19 speel je in meer dan honderd stadions. Dit seizoen heeft EA Sports een aantal nieuwe stadions aan de selectie toegevoegd, waaronder die van Wolverhampton Wanderers, Cardiff City, Fulham en Tottenham Hotspur.

Cardiff City Stadium

Craven Cottage van Fulham

Het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur

Molineux van Wolverhampton Wanderers

Bekijk hier het complete overzicht van alle stadions in FIFA 19.

 
Meer video's
 
Champions League
 
Real Madrid
 
Tottenham Hotspur
 
Atlético Madrid
 
Fulham

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties