Overmars: 'We betaalden veel te veel voor hem, dat weet hij zelf ook'
Woensdag, 12 september 2018 om 00:00

Miralem Sulejmani stond jarenlang in de boeken als de duurste aankoop aller tijden van Ajax, maar door de terugkeer van Daley Blind uit Engeland is het record van de Serviër deze zomer toch verbroken. De Amsterdammers betalen Manchester United namelijk maximaal 20,5 miljoen euro voor de verdediger annex defensieve middenvelder, waardoor Blind de 16,25 miljoen van Sulejmani ruimschoots voorbijgaat. Marc Overmars moet toegeven dat hij flink in de portemonnee heeft moeten tasten.

"In principe hebben we voor Daley veel te veel betaald, maar dat weet Daley zelf ook, want dat heb ik hem verteld", legde de directeur spelersbeleid uit bij Ajax Kick Off, geciteerd door Ajax Showtime. Doordat de tijd met het oog op het naderen van de Champions League-voorrondes beperkt was, besloot Overmars toch door te gaan: "We wilden de boel heel graag op orde hebben, want het was belangrijk om goed te starten. Daarom zijn we verder gegaan", vervolgde hij zijn verhaal.

Meer: Juventus - Ajax: blessures, schorsingen en vermoedelijke opstellingen | Daley Blind: ‘Dan moet hij er nog iets meer maken dan die elf tegen San Marino’

De komst van Blind had verder als bijkomstigheid dat het mogelijk een extra factor vormde voor Matthijs de Ligt in zijn besluit om toch in de Johan Cruijff ArenA te blijven: "Het was ook belangrijk voor Matthijs, want ik wist dat Matthijs graag met Daley samenspeelde bij Oranje. Ik dacht: nu moet je snel doorpakken." Ajax kende door de komst van onder meer Blind en Dusan Tadic een geslaagde transferzomer, terwijl het verder alleen Justin Kluivert zag vertrekken van de spelers die afgelopen seizoen regelmatig in de basis stonden.

Het was echter niet eenvoudig voor Overmars om de selectie bij elkaar te houden: "Mensen denken: hoe werkt dat dan? Ze hebben een contract, ze blijven en verder moet je niet zeuren. Dat klinkt heel makkelijk, maar dat is het niet. Ik kan zeggen dat ik een boek kan schrijven over de afgelopen drie maanden", ging de bestuurder, die daarnaast aangaf dat het behalen van Europees voetbal van levensbelang is geweest, verder. "Want als wij geen Europees voetbal hadden gehaald, hadden wij een megaprobleem gehad. Drie of vier spelers hadden dan gezegd zich door te willen ontwikkelen, maar gelukkig spelen we Europees."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Daley Blind
 
Justin Kluivert
 
Marc Overmars

Poll
Vind jij dat Ajax te veel heeft betaald voor Daley Blind?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties