Doelpuntloze Cristiano Ronaldo wacht duel met meest efficiënte Serie A-club
Zondag, 16 september 2018 om 07:25

Juventus is de enige club in de Serie A die dit seizoen nog geen enkel punt heeft laten liggen, na zeges op Chievo, Lazio en Parma. Sassuolo heeft dankzij onder meer een overwinning op Internazionale op de eerste speeldag slechts twee punten minder dan de regerend landskampioen en kwam ook in de derde ronde van de Coppa Italia tot winst. Opta blikt vooruit op de onderlinge ontmoeting in het Juventus Stadium, zondagmiddag vanaf 15.00 uur.

O Sassuolo leed in de geschiedenis van de Serie A acht nederlagen tegen Juventus, meer dan tegen welke club dan ook. In deze reeks kregen i Neroverdi 25 tegengoals om de oren.

Meer: ‘Plek op de bank of in de basis’ voor Cristiano Ronaldo tegen Ajax | Van de Beek doet oproep: ‘Hopelijk kunnen we het weer samen doen’

O Juventus kwam in de vijf eerdere Serie A-thuiswedstrijden tegen Sassuolo tot zestien doelpunten en incasseerde slechts één tegengoal. Elk duel werd in winst omgezet.

O Met zeven punten uit drie duels heeft Sassuolo deze voetbaljaargang zijn beste seizoenstart in de Serie A geëvenaard: zeven punten in 2015/16. In dat seizoen remiseerden i Neroverdi op de vierde speeldag tegen AS Roma (2-2).

O Juventus won de eerste drie competitieduels en kan zondag, net als afgelopen seizoen, zodoende op twaalf punten uit de eerste vier Serie A-duels komen. Het lukte de Turijse club nog nooit om dat in twee opeenvolgende seizoenen te doen.

O Juventus heeft in 2018 van alle clubs in de top vijf competities van Europa de minste tegengoals in eigen huis om de oren gekregen: vier (minimaal drie competitieduels).

O Geen enkele club in de Serie A heeft meer doelpogingen achter zijn naam staan dan Juventus (67). Alleen Fiorentina (14) heeft tegelijkertijd minder doelpogingen op zijn eigen doel moeten toestaan dan la Vecchia Signora (26).

O Sassuolo heeft tot dusver dit seizoen het allerhoogste scoringspercentage van alle clubs in de Serie A: 22.9 procent. Saillant: in de voorbije voetbaljaargang was dat juist het allerlaagste: 5.8 procent.

O Cristiano Ronaldo maakte in zijn vierde optreden in LaLiga voor Real Madrid zijn eerste competitiedoelpunt van 2017/18, tegen Getafe (1-2), met zijn 28e schot. In 2018/19 staat de teller van de Portugees in het tenue van Juventus op 23 doelpogingen en 0 doelpunten.

O Paulo Dybala was in de eerste vier speeldagen van afgelopen seizoen goed voor acht treffers, inclusief een hattrick tegen Sassuolo. De aanvaller van Juventus wacht deze voetbaljaargang echter nog op zijn eerste treffer.

O Kevin-Prince Boateng was in elk van zijn laatste twee Serie A-duels goed voor een goal. De aanvaller van Sassuolo scoorde nog nooit in drie opeenvolgende Serie A-duels.

 
Serie A
 
Juventus
 
Sassuolo
 
Cristiano Ronaldo
 
Paulo Dybala

>
Serie A
Juventus
2
1
Sassuolo
Zondag, 16 september 2018 om 15:00
Poll
Juventus - Sassuolo eindigt in een ...
zege voor Juventus
gelijkspel
zege voor Sassuolo
Meer OPTA Facts
   
10:19
10:19
Statistieken van Dusan Tadic tegen FC Groningen boezemen angst in
20
   
17:49
17:49
De hoop van Ajax tegen Juventus: de prestatie van Manchester United in 1999
44
   
12:45
12:45
FC Groningen moet alleen Manchester City en RB Leipzig voorrang verlenen
24
   
12:13
12:13
Chelsea hoopt vandaag op Anfield prestatie van Louis van Gaal na te bootsen
8
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties