Manchester City kan geschiedenis schrijven tegen opponent uit Londen
Zaterdag, 15 september 2018 om 15:50

Manchester City liet in de eerste vier speelronden van de Premier League slechts twee punten liggen. Het team van Josep Guardiola hoopt ook tegen Fulham maximaal te presteren en staat momenteel op de vierde plaats, met tien punten. Het Fulham van Slavisa Jokanovic verloor de eerste twee duels, maar won vervolgens van Burnley en speelde gelijk tegen Brighton & Hove Albion. Opta blikt vooruit op het duel in het Etihad Stadium, zaterdag vanaf 16.00 uur.

O Manchester City is in de laatste tien Premier League-ontmoetingen met Fulham ongeslagen gebleven. De laatste vijf wedstrijden werden zelfs gewonnen.

Meer: ‘Manchester City komt in actie en heeft goed nieuws voor Josep Guardiola’ | ‘Van Bronckhorst staat voor eerste trainersklus binnen City Football Group’

O Manchester City won nog nooit zes Premier League-wedstrijden achter elkaar van een tegenstander uit Londen. Wel won men vijf achtereenvolgende keren van Crystal Palace.

O Fulham heeft slechts 4 van de voorgaande 26 Premier League-wedstrijden tegen de regerend kampioen gewonnen. De laatste negen duels leverden Fulham geen driepunters op.

O Manchester City heeft sinds de 0-2 nederlaag tegen Reading in februari 2007 thuis niet meer van een promovendus verloren in de Premier League. The Citizens wonnen sinds de zeperd tegen Reading 29 thuiswedstrijden tegen promovendi en speelden er 4 gelijk.

O Manchester City verloor onder Guardiola slechts 2 van de 40 Premier League-wedstrijden in het Etihad Stadium. Beide nederlagen werden geleden tegen clubs uit de zogeheten ‘big six’ (Chelsea in 2016 en Manchester United in 2018).

O De laatste promovendus waar Guardiola in competitieverband van verloor, was Real Sociedad in april 2011, toen de Spanjaard nog de trainer van Barcelona was.

O Josep Guardiola heeft het beste puntenmoyenne (2.35) van alle managers uit de Premier League-geschiedenis die het ten minste vijf wedstrijden voor het zeggen hadden.

O In de vier Premier League-wedstrijden van Fulham van dit seizoen werd er zestien keer gescoord: zeven goals voor en negen tegen. Alleen bij Arsenal vielen er dit seizoen net zoveel treffers.

O Sinds zijn debuut voor Fulham in februari heeft Aleksandar Mitrovic meer doelpunten gemaakt in de hoogste twee afdelingen van Engeland dan wie dan ook: zestien stuks.

O Sergio Agüero heeft in zijn 34 Premier League-ontmoetingen met promovendi 27 keer gescoord. In zijn laatste elf duels wist de Argentijn twaalf keer te scoren.

 
Premier League
 
Manchester City
 
Josep Guardiola
 
Sergio Agüero
 
Aleksandar Mitrovic

Poll
Manchester City - Fulham eindigt in een ...
zege voor Manchester City
gelijkspel
Zege voor Fulham
Meer OPTA Facts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties