Mazraoui: 'Ik leverde een stukje van mijn sociale leven in om te slagen'
Vrijdag, 14 september 2018 om 09:29

Noussair Mazraoui lijkt dit seizoen definitief door te breken bij Ajax. Voorlopig is hij deze jaargang de vaste rechtsback in het elftal van trainer Erik ten Hag. De twintigjarige Mazraoui legt in gesprek met Ajax Life uit dat hij het nodige heeft moeten laten om door te breken als profvoetballer.

"Ik trainde vaak. Ook dingen als schoolfeestjes liet ik vaak aan mij voorbij gaan. Ik leverde een stukje van mijn sociale leven in om te slagen als profvoetballer", vertelt Mazraoui, die sinds 2006 in de jeugdopleiding van Ajax speelde. De Amsterdammers haalden hem twaalf jaar geleden weg bij Alphense Boys. Mazraoui zegt dat zijn periode in de jeugdopleiding van Ajax lastig te combineren was met school.

Meer: ‘Je ziet De Jong juichend weglopen, dan zakt de moed je in de schoenen’ | Veltman weet wat er woensdagavond gevraagd wordt: ‘Kijk naar ‘Matta’’

"Ik deed vwo. Dat was veel leren, vaak tot twaalf uur in de nacht. Eerder kon niet, omdat ik daarvoor moest trainen. Dat was wel lastig te combineren allemaal", vervolgt de verdediger. Mazraoui biecht op dat hij eens een dag heeft gespijbeld van school. "Ik had die dag helemaal geen zin in school. Ik vertelde mijn moeder dat ik die dag vrij was. Toen kreeg ik halverwege een telefoontje van mijn moeder. Ze was gebeld door school... Ik moest gelijk naar school en had wel wat uit te leggen."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Noussair Mazraoui
 
Erik ten Hag

Poll
Vind jij Noussair Mazraoui de beste rechtsback in de selectie van Ajax?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties