'Lage' rating Cruijff in FIFA 19: 'Ik weet niet of ze het zullen aanpassen'
Vrijdag, 14 september 2018 om 09:43

Johan Cruijff is in FIFA 19 toegevoegd als Icon, de categorie waarin zeer zeldzame spelers vrij te spelen zijn in de Ultimate Team-modus. World of Cruijff gaf reeds toestemming om de Nederlandse voetballegende in het spel te verwerken, al is er niet positief gereageerd op de rating van de beste voetballer uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Carol Thate, sinds 2016 directeur van World of Cruijff, vertelt aan Voetbal International dat men op betere statistieken had gerekend.

In Ultimate Team zijn drie verschillende versies van Cruijff te vinden, waarbij zijn hoogste rating op 94 is bepaald. Dat is dezelfde rating als Lionel Messi, maar een stuk lager dan andere legendes als Pelé (98) en Diego Maradona (97). "Die rating is een hot item geworden", aldus Thate. "Ook wij vinden de rating lager dan wij hadden verwacht. Wij dachten dat Johan dichter tegen Pelé en Maradona zou zitten."

View this post on Instagram

All of Johan’s ICON cards in FIFA 19 have been revealed! ???? #CruyffLegacy

A post shared by Johan Cruyff (@johancruyff) on

World of Cruijff had volgens Thate geen invloed op de rating. Gehoopt werd op een betere beoordeling. "Het voetbal van Cruijff moet nauwkeurig worden vertegenwoordigd. Dus dat benadruk je, en vervolgens geef je de kenmerken van Johan Cruijff weer", gaat Thate verder. "Cruijff Football weet alles van die voetbalvisie. Zij zijn daar nauw bij betrokken geweest. Maar ja, je kunt dat bij de makers van het spel niet van tevoren vastleggen. Op de rating hebben wij geen invloed."

EA Sports past ratings in FIFA doorgaans niet aan, maar desondanks hoopt Thate dat de rating van Cruijff nog naar boven wordt bijgesteld. "De maker wordt nu door veel mensen over die rating aangesproken. Ik weet niet of ze het zullen aanpassen, maar Johan verdient het goed te worden vertegenwoordigd."

 
Meer video's
 
Johan Cruijff
 
Lionel Messi
 
Diego Maradona
 
Pelé

Poll
Verdient Johan Cruijff een betere rating?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties