Mbappé: 'Ik zou tekenen voor een finale tussen PSG en Juventus'
Vrijdag, 14 september 2018 om 09:58

Paris Saint-Germain-voorzitter Nasser Al-Khelaifi droomt ervan om met zijn club de Champions League te winnen en dit jaar hoopt hij dat het er eindelijk van gaat komen. In de Franse media gaf hij reeds aan Juventus als grootste concurrent te zien in het miljardenbal en Kylian Mbappé denkt er hetzelfde over. De Frans international denkt dat de Italiaanse grootmacht een kwaliteitsinjectie heeft gekregen door de komst van Cristiano Ronaldo.

PSG komt in de groepsfase Napoli, Liverpool en Rode Ster Belgrado tegen. "We zitten in een zware poule, maar dat is normaal in de Champions League, waarin de grootste clubs uit Europa deelnemen", legt Mbappé uit in een interview met La Gazzetta dello Sport. "Tegen Napoli gaat het moeilijk worden. De ploeg van Ancelotti speelt goed voetbal met een duidelijke filosofie. Ze zetten hoog druk en hebben daarnaast ook fantastische fans. Met Monaco heb ik in 2016 een vriendschappelijke wedstrijd met 5-0 van Napoli verloren.

Meer: Blaise Matuidi: ‘Wij hebben de allerbeste speler: Cristiano Ronaldo’

"Cristiano Ronaldo bij Juventus? Hij heeft ervoor gezorgd dat het Italiaanse voetbal weer op de voorgrond staat", gaat Mbappé verder. "De Serie A is altijd al een grote competitie geweest, maar de laatste tijd had het wat aan prestige ingeleverd. Met Ronaldo raken mensen weer gepassioneerd. Ik volgde de Serie A al, maar nu doe ik dat met meer interesse."

De aanvaller van Paris Saint-Germain vindt dat Juventus er door de komst van Ronaldo op vooruit is gegaan. "Ze waren al bijna een zeer complete ploeg. Dat hebben ze wel aangetoond door de finales die ze de afgelopen jaren hebben gespeeld zonder Ronaldo. Echter, met hem in de ploeg zijn ze nu nog sterker. Alle teams bekijken Juventus nu met nog meer aandacht. Het is ook een mooie kans voor Ronaldo, dus het is een win-win-situatie voor beide partijen. Een finale tussen PSG en Juventus? Daar zou ik voor tekenen."

 
Champions League
 
Paris Saint-Germain
 
Juventus
 
Napoli
 
AS Monaco

>
UEFA Champions League
Liverpool
3
2
Paris Saint-Germain
Dinsdag, 18 september 2018 om 21:00
Poll
Verwacht jij dat Paris Saint-Germain dit seizoen de Champions League-finale bereikt?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
12:55
12:55
'Ik moet de Champions League ervaren en heb daarvoor een kans nodig'
4
   
12:42
12:42
Janssen voor het eerst sinds augustus 2017 weer op de bank bij Tottenham
12
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: Manchester City - Tottenham Hotspur
22
   
12:14
12:14
Besluit van KNVB is een 'aanfluiting': 'Daar zeuren ze niet zo als hier'
44
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Sporting hoopt op afkoopclausule van 150 miljoen
4
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties