Bijval voor 'familieman' Mourinho: 'Hij vecht voor zijn spelers, hij is 'echt''
Vrijdag, 14 september 2018 om 10:14

Manchester United kende een moeizame start van het seizoen, met twee nederlagen in vier competitiewedstrijden. Het zorgde voor de nodige kritiek op José Mourinho. Romelu Lukaku neemt het in gesprek met de BBC op voor de Portugese manager en zegt dat Mourinho respect verdient.

"Mensen kennen hem als een winnaar. Maar ik vind het mooi dat hij geen emoties speelt. Wanneer hij boos is, weet je dat bij écht boos is. Wanneer hij blij is, zie je dat hij blij is. Ik begrijp niet waarom mensen hem niet ‘echt’ vinden. Als ik weet dat hij boos op me is, doe ik alles om hem weer blij te maken. Voetballers zijn tegenwoordig een beetje soft", vertelt Lukaku, die dit seizoen tot dusver drie keer scoorde in vier wedstrijden.

Meer: Solskjaer kondigt ‘meedogenloze’ keuzes aan in aanloop naar transferzomer

"Als ik naar verhalen van vroeger luister, kunnen managers tegenwoordig weinig zeggen zonder dat spelers zich aangevallen voelen. Ik voel me niet aangevallen, omdat ik wel wat kan hebben", vervolgt de Belgische spits. "Door mijn achtergrond ben ik vrij hard. Ik heb een goede relatie met Mourinho. Hij maakt ons aan het lachen en is echt een familieman. Mourinho vecht voor zijn spelers, hij is ‘echt’. Wanneer je niet tevreden bent, heeft het geen zin om je emoties te verbergen."

"Mensen moeten dat juist waarderen. De meeste managers in de Premier League zoeken als ze niet tevreden zijn alsnog een manier om tevreden over te komen. Je moet respecteren dat Mourinho een bepaalde persoonlijkheid heeft en dat hij niet bang is voor de confrontatie. Hij wil ons hier allemaal verbeteren. Mourinho is een normale gast en we kunnen goed met elkaar opschieten. Hij kan met iedereen goed opschieten", besluit Lukaku.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester United
 
José Mourinho
 
Romelu Lukaku

Poll
Denk jij dat José Mourinho dit seizoen zal afmaken als manager van Manchester United?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties