De Boer: 'Ik vind dat hij nog vaker naar Sergio Busquets moet kijken'
Vrijdag, 14 september 2018 om 10:27

Wesley Sneijder is volgens Ronald de Boer het ideale type middenvelder dat Ajax moet proberen af te leveren vanuit de jeugdopleiding. De middenvelder van Al-Gharafa werd opgeleid door Ajax en speelde voor clubs als Real Madrid, Internazionale en Galatasaray. Hij speelde onlangs zijn laatste interland in het Nederlands elftal. Waar Sneijder tegen Peru (2-1 winst) afscheid nam, diende Frenkie de Jong zich aan. De Ajacied maakte zijn debuut in Oranje en De Boer ziet veel overeenkomsten tussen beide spelers, maar ook meer dan genoeg verschillen in hun speelstijl.

De Boer vindt dat het type Sneijder het voorbeeld moet zijn voor de jeugdopleiding van Ajax. "Ja! Zeker als je het over de moderne middenvelder hebt. Wesley was een exponent van tweebenigheid. Dat was bij hem extreem goed", vertelt de oud-international in een interview met Ajax Life. "Je kan Wesley altijd in zijn voeten aanspelen. Frenkie de Jong heeft dat ook. Je bent niet bang dat ze de bal kwijtraken. Ze durven ook risico te nemen om vooruit te spelen. En ze kunnen uitstellen."

Meer: Ten Hag: ‘Hij heeft het uitstekend gedaan, hij is klaar voor Juventus’ | Frenkie de Jong klapt door enkel en viert overwinning met zak ijs

Sneijder en De Jong hebben volgens De Boer een verschillende speelstijl. "Frenkie kan gevaarlijk zijn in de buurt van de zestien, maar hij is in mijn ogen toch meer een aangever. Wesley was een aangever en afmaker", aldus De Boer, die nog een aantal verbeterpunten ziet bij De Jong. "Ik vind dat hij nog vaker naar Sergio Busquets moet kijken. Soms loopt hij eigenlijk nog iets te veel met de bal. Al is dat ook weer meteen zijn kwaliteit, hoor. Hij zou het spel zelfs nóg sneller kunnen laten gaan. Maar ook op dat vlak is hij alweer stappen aan het maken."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Nederland
 
Real Madrid
 
Internazionale

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties