'Hij zal de volgende Diego Simeone worden, een hele goede trainer'
Vrijdag, 14 september 2018 om 11:16

Thiago Motta zette afgelopen zomer een punt achter zijn loopbaan en is momenteel werkzaam als trainer van de Onder-19 van Paris Saint-Germain. Jean-Louis Gasset werkte als assistent van Laurent Blanc bij les Parisiens intensief samen met de geboren Braziliaan. Gasset voorspelt een grote toekomst voor Motta als trainer.

"Met Thiago Silva en Motta werd er constant over tactiek gepraat, zonder te stoppen. Het was enorm verrijkend, ik vond het geweldig wat Motta aan mij vertelde. Hij legde uit hoe trainers als Josep Guardiola en Carlo Ancelotti werkten, dat vond ik fantastisch. Tegelijkertijd vroeg hij me van alles over de komende tegenstander als ik de video-analyse deed", zegt Gasset in gesprek met Le Parisien.

De 64-jarige Fransman staat tegenwoordig aan het roer bij Saint-Étienne. "Deze gesprekken met grote spelers zijn voor mij een geweldige ervaring geweest. Ik vraag me weleens af hoe ik zou kunnen werken als ik de kennis die ik daar heb opgedaan niet had gehad", vervolgt de oefenmeester, die tot de zomer van 2016 werkzaam was bij Paris Saint-Germain. Hij kwam vervolgens via Montpellier bij Saint-Étienne terecht.

"Motta zal de volgende Diego Simeone worden, een hele goede trainer", vervolgt Gasset. Hij laat zich ook lovend uit over Marco Verratti. "Hij is een diamant. Ik heb hem leren kennen toen hij nog heel jong was. Hij is zo getalenteerd. Blessures hebben tot dusver invloed gehad op zijn carrière. Hij is gelukkig nog jong, dus ik hoop dat hij de balans vindt die voor hem nodig is om uit te groeien tot een topspeler."

 
Ligue 1
 
Paris Saint-Germain
 
Thiago Motta
 
Marco Verratti
 
Thiago Silva

Poll
Zie jij Thiago Motta een toptrainer worden?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties