Pirlo gelooft in terugkeer Pogba bij Juventus: 'Het zou me niet verrassen'
Vrijdag, 14 september 2018 om 12:23

Andrea Pirlo speelde tussen 2012 en 2015 samen met Paul Pogba op het middenveld van Juventus. De Italiaan verkaste vervolgens naar New York City FC, waarna Pogba een jaar later voor 105 miljoen euro naar Manchester United vertrok. Pirlo bewaart warme herinneringen aan zijn periode in Turijn en zijn wedstrijden met Pogba. Laatstgenoemde wordt de laatste tijd steeds vaker in verband gebracht met een rentree bij Juventus en Pirlo ziet een terugkeer wel gebeuren.

Pogba zou het volgens Engelse media niet goed met manager José Mourinho kunnen vinden. Hij zou naar verluidt azen op een overstap naar Barcelona of Real Madrid, maar ook Juventus zou een optie zijn. "Pogba? Het zou me niet verrassen, want Juventus is altijd op zoek naar de beste spelers. En als iemand vertrekt, is het niet gezegd dat hij niet kan terugkeren", aldus Pirlo in een interview met Tuttorsport.

Meer: ‘Ik heb bestuur verteld dat ze De Jong moesten halen, maar Barça was eerder’

Pirlo maakte in de zomer van 2011 transfervrij de overstap van AC Milan naar Juventus. "Vanaf het eerste moment begreep ik dat de clubleiding bezig was met een ambitieus project. Ze hadden net een nieuw stadion gebouwd zodat ze weer konden gaan winnen in Italië en Europa", gaat Pirlo verder. "Als je alles hebt ervaren van binnenuit, zoals ik die vier jaar heb gedaan, zal het succes van de club je niet verbazen."

Juventus domineert al jaren in de Serie A en met de komst van Cristiano Ronaldo is de club uit Turijn er sterker op geworden, denkt Pirlo. "Eerst dacht ik dat het een van de vele zomerse geruchten was", aldus de oud-voetballer, die denkt dat Ronaldo een goed duo zal vormen met Mario Mandzukic. "Ik weet niet of Cristiano er de voorkeur aan geeft om als eenzame spits te spelen. Hij komt graag vanaf de linkerkant, dus hij heeft iemand naast zich nodig. Mandzukic is dan ideaal."

 
Meer video's
 
Serie A
 
Juventus
 
Manchester United
 
Andrea Pirlo
 
Cristiano Ronaldo

Poll
Denk jij dat Paul Pogba bezig is aan zijn laatste seizoen voor Manchester United?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties