'Het zijn vooral de fans die wat luidruchtiger en fanatieker zijn tegen Ajax'
Vrijdag, 14 september 2018 om 12:56

Voor PSV staat zaterdagavond de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. De club uit de Hofstad wist al vijftien keer op rij niet te winnen van de Eindhovenaren in eigen stadion, al eindigden de laatste drie onderlinge ontmoetingen in het Cars Jeans Stadion in een remise. Zeljko Petrovic, die een verleden bij beide clubs heeft, verwacht dat PSV aan het langste eind zal trekken.

"Een grote club is een grote club, dat maakt voor de spelers geen verschil. Het zijn vooral de fans die wat luidruchtiger en fanatieker zijn tegen Ajax", zegt Petrovic op de website van PSV. De Montenegrijn speelde tussen 1996 en 1998 voor PSV, terwijl hij tussen 2016 en 2017 bij ADO Den Haag werkzaam was als trainer. "Het is altijd een lastige uitwedstrijd in Den Haag, maar normaal gesproken moet PSV gewoon winnen."

"Ze hebben natuurlijk een belangrijke Europese wedstrijd in het vooruitzicht, maar ze moeten niet op zeventig of tachtig procent gaan spelen", vervolgt de oefenmeester, die aan de zijde van Dick Advocaat aan de slag gaat bij FC Utrecht. Petrovic is onder de indruk van PSV-trainer Mark van Bommel. "Mark komt uitstekend over. Hij oogt rustig en professioneel, echt als een personality. Met zijn schoonvader Bert van Marwijk heeft hij ook een fantastische mentor."

"Het is prettig dat hij met Schwaab en Viergever een rechts- en een linksbenige centrale verdediger heeft. Dumfries en Angeliño passen ook goed in het systeem dat Van Bommel wil spelen", weet Petrovic, die ook te spreken is over ADO Den Haag. "Voor Eredivisie-begrippen heeft ADO heel goed ingekocht. Ze zijn fysiek erg sterk en met El Khayati hebben ze iemand die het verschil kan maken."

 
Eredivisie
 
ADO Den Haag
 
PSV
 
FC Utrecht
 
Zeljko Petrovic

>
Eredivisie
ADO Den Haag
0
7
PSV
Zaterdag, 15 september 2018 om 18:30
Poll
De wedstrijd tussen ADO Den Haag en PSV eindigt in een...
overwinning voor ADO Den Haag
gelijkspel
overwinning voor PSV
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: PSV wil Amerikaans talent aan het werk zien
5
   
00:00
00:00
'Manchester-droom kwam uit: 'Ik dacht: onmogelijk, hoe kan dit?'
0
   
23:49
23:49
'Frenkie overtreft cijfers van Jorginho bij Chelsea en Busquets bij Barcelona'
40
   
23:37
23:37
Busquets: 'We verdienden meer, wij zijn de beste ploeg in deze groep geweest'
2
   
23:22
23:22
'Mourinho wilde dat ik de beker in ontvangst nam, maar ik speelde niet eens'
1
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties