Wedstrijden niet langer in gevaar na akkoord over nieuwe politie-cao
Vrijdag, 14 september 2018 om 12:07

De verenigde politiebonden en de overheid hebben een akkoord bereikt over een nieuwe politie-cao, zo weten verschillende media, waaronder de NOS en NU, te melden. Dat betekent dat de aangekondigde acties van de baan zijn, waardoor er komend weekeinde niet gestaakt wordt. De wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zullen dit weekend ‘gewoon’ doorgaan.

Vrijdagochtend werd al bekend dat twee punten een akkoord nog in de weg stonden: het mogelijk eerder uittreden van oudere collega's en de verbetering van de capaciteit bij de opsporing. Nu zijn de vakbonden en de overheid toch tot een overeenstemming gekomen. De precieze inhoud van het akkoord is nog onduidelijk. Door het akkoord is op het nippertje een staking van de politie afgewend.

De vakbonden hadden agenten opgeroepen om van vrijdag tot en met maandag het werk neer te leggen en alleen in actie te komen bij grote nood. Het moesten de 'grootse acties ooit' worden om schot te brengen in de moeizame en langslepende onderhandelingen over de cao. Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie had een kort geding aangespannen om de acties van de politie te voorkomen, omdat volgens hem de veiligheid in het geding zou komen.

Bij evenementen als festivals en voetbalwedstrijden zou tijdens de acties geen politie aanwezig zijn, waardoor het doorgaan van de wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie onzeker was. De meeste wedstrijden in het betaald voetbal zouden 'gewoon' doorgaan bij een politiestaking. In de Eredivisie was alleen nog het doorgaan van het duel tussen AZ en Feyenoord onzeker. Doordat de acties nu van de baan zijn, zullen alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie 'gewoon' gespeeld worden.

 
Meer video's
 
Eredivisie

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties