AZ bindt Europees kampioen Bakker: 'Binnen drie jaar in AZ 1'
Vrijdag, 14 september 2018 om 12:38

AZ en Mees Bakker zijn het eens geworden over een meerjarig contract. De talentvolle doelman heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2021. De zeventienjarige sluitpost speelt al sinds zijn elfde in de jeugdopleiding van de Alkmaarders en maakte onlangs zijn debuut in het betaalde voetbal bij Jong AZ tegen Almere City (2-3).

Bakker is Nederlands jeugdinternational en werd in mei Europees kampioen met Oranje Onder-17. "Het betekent voor mij heel veel om bij deze club te tekenen", zegt Bakker op de clubwebsite van zijn werkgever. "Ik ga al van jongs af aan naar het stadion en dan is het heel mooi om hier nu onder contract te staan. Ik hoop binnen nu en drie jaar in het doel van AZ 1 te staan. En uiteindelijk wil ik ook het Nederlands Elftal halen en daarmee op het WK spelen. Dat is mijn droom."

Bakker speelt zijn wedstrijden doorgaans in AZ Onder-19. "Wij zijn blij dat Mees zijn eerste contract heeft getekend", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Hij is een talentvolle jonge doelman, die niet voor niets al zijn debuut in het betaald voetbal heeft gemaakt. Mees ontwikkelt zich goed en dat willen we belonen. We zien veel potentie in hem en daar is dit meerjarige contract het bewijs van."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
AZ
 
Mees Bakker

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties