Ten Hag verdedigt Blind: 'Het slaat natuurlijk helemaal nergens op'
Vrijdag, 14 september 2018 om 13:24

Erik ten Hag heeft op de persconferentie in aanloop naar het duel van zaterdagavond met FC Groningen uitgehaald naar de criticasters van Daley Blind. De Ajax-verdediger kreeg veel kritiek te verwerken na zijn optredens in het Nederlands elftal tegen Peru (2-1 winst) en Frankrijk (2-1 nederlaag). Ten Hag vindt dat de Ajacied meer respect verdient.

Blind kreeg in de media veel kritiek te verwerken. Met name Willem van Hanegem uitte stevige kritiek op de 56-voudig international. "Wie Blind aan het werk zag tegen Peru en ook tegen Frankrijk moet tot de eerlijke conclusie komen dat hij simpelweg niet kan verdedigen", schreef hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Als je gebruik van hem maakt, dan als middenvelder en bij voorkeur tegen elftallen die lekker achteruit plooien. Dan heeft hij tijd en kan hij oplossingen vinden."

Meer: Blind baalt van kritiek: ‘Het wordt gewoon echt heel erg overdreven’ | Hendrix: ‘Dat zij spelers uit de Premier League halen zegt denk ik veel’

Ten Hag kan zich niet vinden in de kritiek die Blind kreeg. "Het Nederlands Elftal ligt altijd onder het vergrootglas, dat is ook logisch. Daley kan daar ook mee omgaan, maar ik deel een groot deel niet", aldus de Ajax-trainer. "Het is onzin wat er links en rechts naar boven komt. Daley heeft al heel goede wedstrijden gespeeld en hij verdient meer respect voor wat hij bij Manchester United en internationaal in de Champions League heeft gedaan. En ook bij het Nederlands elftal. Laten we niet vergeten dat hij bij de ploeg zat die derde van de wereld werd. Het slaat natuurlijk helemaal nergens op wat zogenaamde kenners en experts dan uitkramen."

Waar Blind veel kritiek te verwerken kreeg, was men lovend over Frenkie de Jong. De middenvelder debuteerde tegen Peru en werd tegen Frankrijk beloond met een basisplaats. "Het is een steun in de rug, een extra stimulans", aldus Ten Hag. "De interlandperiode is voor veel spelers positief verlopen en zo komen ze ook weer binnen. Heel veel energie en ze willen er weer tegenaan. We zijn het seizoen goed begonnen en daar willen we een goed vervolg om geven."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Nederland
 
Manchester United
 
FC Groningen

>
Eredivisie
Ajax
3
0
FC Groningen
Zaterdag, 15 september 2018 om 20:45
Poll
Wat verwacht jij van Ajax - FC Groningen?
Winst Ajax
Winst FC Groningen
Gelijkspel
Meer nieuws
   
10:05
10:05
Carel Eiting: 'De trainer wisselt en daar hebben we alle vertrouwen in'
24
   
09:53
09:53
'Kwestie van tijd dat Van Bommel met Bayern de Champions League wint'
30
   
09:40
09:40
Top tien speelronde 6 Eredivisie: Scorende El Khayati evenaart reeks uit 2010
0
   
09:26
09:26
'Ik denk dat ik het beste rendeer, als ik mijn spel kan spelen als bij Ajax'
2
   
09:12
09:12
Janssen lacht om Berghuis: 'Gewoon een leuk tikkie, geen klap van een bokser'
18
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties