Lukaku: 'Toen Koeman dat zei, wilde ik hem echt een kans geven'
Vrijdag, 14 september 2018 om 13:39

Romelu Lukaku droeg tussen 2013 en 2017 het shirt van Everton, waar hij zich ontwikkelde tot een spits van wereldklasse. In de zomer van 2016 had de Belgische spits al kunnen vertrekken bij the Toffees, maar Ronald Koeman overtuigde hem om op Goodison Park te blijven. Een jaar later telde Manchester United ruim tachtig miljoen euro neer voor Lukaku.

"Koeman kwam binnen bij Everton en we hadden een hele open discussie. Ik kon op dat moment vertrekken. Ik zei tegen Koeman: je bent zelf prof geweest, je kreeg op dezelfde leeftijd als ik de kans om naar Barcelona te vertrekken. Ik had mijn research gedaan", vertelt Lukaku in een interview met de BBC. Koeman overtuigde Lukaku om te blijven, waarna hij in seizoen 2016/17 26 keer scoorde in 39 wedstrijden.

"Hij zei: Als je blijft, wil ik je echt helpen om een betere speler te worden. Toen hij dat zei, wilde ik hem echt een kans geven", vervolgt de Belgische spits. "Ik wist dat hij als centrumverdediger meer doelpunten gemaakt had dan sommige spitsen. Ik begreep ook wel waarom, omdat Koeman oog voor detail heeft. Op de training gunde hij me geen moment rust, hij zat constant op mijn huid. Dat vond ik niet erg, omdat ik mentaal vrij sterk ben."

"Ik probeer zoveel mogelijk wedstrijden van afgelopen seizoenen terug te kijken. Dan kan ik leren van de fouten die ik daar maakte en de punten zien waarop ik me kan verbeteren. Dat ik nu veel scoor, is een gevolg van dat ik leer van mijn fouten. Ik wil alles geven gedurende mijn carrière, want achteraf wil ik geen spijt hebben", aldus Lukaku, die aangeeft dat Didier Drogba, Thierry Henry en Nicolas Anelka een belangrijke invloed hebben gehad op zijn loopbaan.

"We praten iedere dag, Didier is onderdeel van het proces", vertelt de spits over de invloed van Droga. "Hij is onderdeel van het proces sinds de dag dat ik in de Premier League terechtkwam. Ook al zitten we al jaren niet meer in dezelfde kleedkamer, hij heeft nog altijd veel invloed op mij. Tijdens het WK was hij constant in ons hotel. Ik zat daar met Thierry en Didier constant te praten over wat er goed en minder goed ging."

 
Premier League
 
Everton
 
Manchester United
 
Romelu Lukaku
 
Ronald Koeman

Poll
Is Romelu Lukaku momenteel de beste spits ter wereld?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties