Jörgensen keert terug in wedstrijdselectie: 'Blij dat hij weer beschikbaar is'
Vrijdag, 14 september 2018 om 14:20

Nicolai Jörgensen behoort komende zondag voor het eerst dit seizoen tot de wedstrijdselectie van Feyenoord voor het duel met AZ, zo vertelt trainer Giovanni van Bronckhorst op de wekelijkse persconferentie. De Deense spits kampte de afgelopen tijd met een voetblessure, maar is nu weer inzetbaar. Jörgensen zal komend weekeinde nog niet vanaf de aftrap beginnen.

"Jörgensen is wel beschikbaar om hem te gebruiken, hij gaat mee. Maar hij start niet. Ik ben blij dat hij beschikbaar is, voor hemzelf ook. Hij heeft een moeilijke periode gehad na het WK. Dat hij weer op het veld staat, geeft mij weer extra opties. Dus bijvoorbeeld ook dat Jörgensen met Robin van Persie kan spelen", tekent RTV Rijnmond op uit de mond van Van Bronckhorst. De oefenmeester zag Sam Larsson afgelopen week terugkeren van interlandverplichtingen met Zweden.

Meer: Feyenoord wint eindelijk buitenshuis en herovert derde plek | Volgende blessure dreigt voor ‘man van glas’ van Feyenoord

"Hij is even bij de nationale ploeg geweest en heeft zijn zinnen op iets anders kunnen zetten. Het heeft hem goed gedaan", zegt de oefenmeester over de Zweedse vleugelaanvaller, die de laatste tijd niet in zijn beste vorm verkeert. "Ik heb vandaag met Sam gesproken, we hebben het over de wedstrijd tegen NAC Breda gehad en zijn wisselbeurt. Of hij komende zondag start, zal je dan wel zien."

"Ze kunnen goed voetballen, het is een team dat al jaren bij elkaar is. Ze zijn wel twee sterkhouders verloren, maar ik denk dat ze lang zullen meedoen. Wij moeten vertrouwen en flair tonen, net als we de afgelopen jaren hebben gedaan in Alkmaar", aldus Van Bronckhorst over de komende opponent. AZ en Feyenoord trappen komende zondag om 12.15 uur af in Alkmaar. "We kunnen niet naar Alkmaar met het idee dat we, omdat het de laatste jaren goed ging, daar weer makkelijk winnen."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
AZ
 
Giovanni van Bronckhorst
 
Nicolai Jörgensen

>
Eredivisie
AZ
1
1
Feyenoord
Zondag, 16 september 2018 om 12:15
Poll
Is de terugkeer van Nicolai Jörgensen belangrijk voor Feyenoord?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: Manchester City - Tottenham Hotspur
1
   
12:14
12:14
Besluit van KNVB is een 'aanfluiting': 'Daar zeuren ze niet zo als hier'
20
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Sporting hoopt op afkoopclausule van 150 miljoen
4
   
11:44
11:44
Guardiola onverschillig: 'Het is 'f***ing' saai om daarover te praten'
22
   
11:30
11:30
Live meepraten in de Serie A: Parma - AC Milan
2
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties