Van den Brom weigert concessies te doen: 'We hebben toen anders gespeeld'
Vrijdag, 14 september 2018 om 14:46

John van den Brom is niet van plan om zijn ploeg aan te passen voor het duel met Feyenoord, zoals hij wel deed voor de bekerfinale in april. Het betekent dat Myron Boadu komende zondag in de thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers een basisplaats heeft. "Hij ontwikkelt zich goed. En hij scoort", tekenen Voetbal International en NH Nieuws op uit de mond van de trainer van AZ.

"Hij brengt dreiging, heeft snelheid en fysiek is hij goed", zegt Van den Brom, die aankoop Björn Johnsen zo nog even op de reservebank houdt. De Noorse spits kwam afgelopen zomer over van ADO Den Haag. "Hij is met een trainingsachterstand binnengekomen omdat hij een deel van de voorbereiding van ADO gemist heeft en moet wennen aan onze manier van spelen en trainen."

Meer: Eredivisie-clubs spelen in op besluit KNVB en plannen oefenduel in | Potentiële opvolger Tagliafico loopt rond in Eredivisie: ‘Ik kan het niveau aan’

"Het verloop van de bekerfinale meenemen voor deze ontmoeting heeft geen zin. We hebben toen anders gespeeld, dat gaan we nu niet doen. We hebben nu andere spelers. En bovendien spelen we thuis", vervolgt de oefenmeester. Hij constateert dat Feyenoord moeizaam aan het seizoen begonnen is, maar zich al aardig herpakt heeft. "Ik verwacht dat ze zullen inzakken en ons dwingen de foute bal te geven."

"We zullen de ruimtes dus goed moeten beschermen in het geval we balverlies lijden, want Feyenoord heeft een ploeg die wil toeslaan", aldus Van den Brom. AZ versterkte zich deze week met Adam Maher, die nog zonder club zat. "Ik ben blij dat we Adam als speler kunnen gebruiken. Dat hebben we heel lang gedaan op de training en nu is hij daadwerkelijk speler van ons. Ik denk dat Adam voor heel veel clubs een meerwaarde is."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
AZ
 
Feyenoord
 
John van den Brom
 
Myron Boadu

>
Eredivisie
AZ
1
1
Feyenoord
Zondag, 16 september 2018 om 12:15
Poll
De wedstrijd tussen AZ en Feyenoord eindigt in een...
overwinning voor AZ
overwinning voor Feyenoord
gelijkspel
Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: Manchester City - Tottenham Hotspur
0
   
12:14
12:14
Besluit van KNVB is een 'aanfluiting': 'Daar zeuren ze niet zo als hier'
20
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Sporting hoopt op afkoopclausule van 150 miljoen
4
   
11:44
11:44
Guardiola onverschillig: 'Het is 'f***ing' saai om daarover te praten'
22
   
11:30
11:30
Live meepraten in de Serie A: Parma - AC Milan
2
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties