Van den Brom weigert concessies te doen: 'We hebben toen anders gespeeld'
Vrijdag, 14 september 2018 om 14:46

John van den Brom is niet van plan om zijn ploeg aan te passen voor het duel met Feyenoord, zoals hij wel deed voor de bekerfinale in april. Het betekent dat Myron Boadu komende zondag in de thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers een basisplaats heeft. "Hij ontwikkelt zich goed. En hij scoort", tekenen Voetbal International en NH Nieuws op uit de mond van de trainer van AZ.

"Hij brengt dreiging, heeft snelheid en fysiek is hij goed", zegt Van den Brom, die aankoop Björn Johnsen zo nog even op de reservebank houdt. De Noorse spits kwam afgelopen zomer over van ADO Den Haag. "Hij is met een trainingsachterstand binnengekomen omdat hij een deel van de voorbereiding van ADO gemist heeft en moet wennen aan onze manier van spelen en trainen."

Meer: AZ verspeelt met vijftienjarigen voorsprong tegen De Graafschap

"Het verloop van de bekerfinale meenemen voor deze ontmoeting heeft geen zin. We hebben toen anders gespeeld, dat gaan we nu niet doen. We hebben nu andere spelers. En bovendien spelen we thuis", vervolgt de oefenmeester. Hij constateert dat Feyenoord moeizaam aan het seizoen begonnen is, maar zich al aardig herpakt heeft. "Ik verwacht dat ze zullen inzakken en ons dwingen de foute bal te geven."

"We zullen de ruimtes dus goed moeten beschermen in het geval we balverlies lijden, want Feyenoord heeft een ploeg die wil toeslaan", aldus Van den Brom. AZ versterkte zich deze week met Adam Maher, die nog zonder club zat. "Ik ben blij dat we Adam als speler kunnen gebruiken. Dat hebben we heel lang gedaan op de training en nu is hij daadwerkelijk speler van ons. Ik denk dat Adam voor heel veel clubs een meerwaarde is."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
AZ
 
Feyenoord
 
John van den Brom
 
Myron Boadu

>
Eredivisie
AZ
1
1
Feyenoord
Zondag, 16 september 2018 om 12:15
Poll
De wedstrijd tussen AZ en Feyenoord eindigt in een...
overwinning voor AZ
overwinning voor Feyenoord
gelijkspel
Meer nieuws
   
08:23
08:23
Theo Janssen: 'Van der Vaart is de beste met wie ik heb samengespeeld'
1
   
08:12
08:12
Klopp spreekt bewondering uit: 'Dit is bijna in recordtijd afgehandeld'
0
   
08:00
08:00
In de wandelgangen: Brazilianen ontvangen City-bod van 55 miljoen euro
1
   
07:48
07:48
'Toen kwam de politie aan de deur, omdat de club het huis niet betaald had'
2
   
07:33
07:33
Mourinho ontkent: 'Ik werd verliefd op die jongen en ik kocht die jongen'
11
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties