Ten Hag lovend: 'Ik kende zijn naam, maar zijn kwaliteiten niet'
Vrijdag, 14 september 2018 om 15:14

Noussair Mazraoui is dit seizoen uitgegroeid tot de vaste rechtsback van Ajax. Erik ten Hag geeft op de wekelijkse persconferentie toe dat hij de twintigjarige verdediger, die van nature een middenvelder is, eigenlijk nog niet echt kende voordat hij aan de slag ging bij de Amsterdammers. "Direct in de eerste week maakte hij een goede indruk op mij in Portugal", zo wordt Ten Hag geciteerd door Ajax Showtime.

"Ik kende zijn naam, maar zijn kwaliteiten niet. We zagen toen wel dat hij nog breekbaar was en niet goed belastbaar was. We hebben hem gebouwd in de eerste maanden en toen zag je ook in die kwaliteiten dat hij heel sterk in de duels was. Hij had een goed inzicht en kon makkelijk op meerdere posities uit de voeten. Dan kun je de conclusie trekken dat hij over een groot spelinzicht beschikt", vertelt Ten Hag over Mazraoui.

Meer: ‘Je ziet De Jong juichend weglopen, dan zakt de moed je in de schoenen’ | Veltman weet wat er woensdagavond gevraagd wordt: ‘Kijk naar ‘Matta’’

"We hebben hem als rechter vleugelverdediger geprobeerd op de training. Hij is daarnaast ook snel en wendbaar en dat pakt heel goed uit. Hij heeft nu een aantal wedstrijden op die positie gefunctioneerd en van wedstrijd tot wedstrijd zie je verbetering bij hem", vervolgt de oefenmeester. Ten Hag weet dat Mazraoui van nature geen verdediger is en merkt op dat hij zich nog altijd een middenvelder voelt.

"Maar bij Ajax ben je als vleugelverdediger ook al snel een middenvelder. Die ruimte heeft hij ook, al moet hij beseffen dat de eerste taak van een vleugelverdediger is om te verdedigen. Zeker ook defensief moet hij zijn bijdrage leveren en zorgen dat het achterin dicht blijft", zo besluit Ten Hag.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Noussair Mazraoui
 
Erik ten Hag

Poll
Denk jij dat Noussair Mazraoui voorlopig de rechtsback van Ajax blijft?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties