'We hadden schijt aan de wereld en wonnen toen uit bij Ajax en PSV'
Vrijdag, 14 september 2018 om 15:28

Danny Buijs weigert zich op voorhand neer te leggen bij een nederlaag tegen Ajax op zaterdag. De trainer van FC Groningen is met zijn ploeg niet goed begonnen aan het seizoen en bovendien wisten de noorderlingen al sinds 1994 niet meer te winnen in Amsterdam. Buijs put echter moed uit resultaten die hij als speler behaalde.

In zijn tijd als speler bij Groningen hadden Buijs en zijn ploeggenoten vaak het gevoel 'kansloos' te zijn in uitwedstrijden tegen Ajax en PSV. "Toen waren ze ook goed", geeft hij aan bij RTV Noord. Met ADO Den Haag wist Buijs in het seizoen 2010/11 echter met 0-1 te winnen in zowel Amsterdam als Eindhoven. "Daar hadden we geen superploeg, maar we hadden wel schijt aan de wereld. Ik zeg niet dat het daardoor komt, maar dat jaar wonnen we bij PSV en bij Ajax

Meer: ‘Het klinkt misschien raar uit mijn mond, maar ik heb blij naar Ajax gekeken’ | Danny Buijs: ‘Ik zei dat hij zaterdag wel weer zijn Ajax-pyjama moest uitdoen’

In gesprek met FOX Sports benadrukt Buijs dat zijn ploeg zich vooral niet kansloos moet achten. "Als je daarheen gaat met het gevoel dat je kansloos bent, dan ben je ook vaak kansloos", stelt de voormalig middenvelder. "Dat heb ik in mijn carrière vaak genoeg meegemaakt. Je moet bij jezelf het geloof opbrengen, dan heb je in ieder geval een kans. Op papier hebben zij meer kwaliteit, maar dat betekent niet dat ze alle wedstrijden winnen."

Bij Groningen heeft Buijs de beschikking over Ajax-huurling Mateo Cassierra. De spits had geen uitzicht op speeltijd in Ajax 1, erkent trainer Erik ten Hag vrijdagmiddag op de persconferentie. "Hij was nog niet rijp genoeg voor het eerste elftal van Ajax. We zien de potentie in hem, we blijven hem volgen en we houden contact. Mogelijk maakt hij nu nog meer progressie en kan hij alsnog Ajax 1 in."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Groningen
 
Danny Buijs
 
Erik ten Hag

>
Eredivisie
Ajax
3
0
FC Groningen
Zaterdag, 15 september 2018 om 20:45
Poll
Krijgt Ajax het zondag moeilijk met FC Groningen?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: Manchester City - Tottenham Hotspur
0
   
12:14
12:14
Besluit van KNVB is een 'aanfluiting': 'Daar zeuren ze niet zo als hier'
17
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Sporting hoopt op afkoopclausule van 150 miljoen
4
   
11:44
11:44
Guardiola onverschillig: 'Het is 'f***ing' saai om daarover te praten'
22
   
11:30
11:30
Live meepraten in de Serie A: Parma - AC Milan
2
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties