Langeler 'steekt hand in eigen boezem': 'Nooit erg bevorderlijk voor een team'
Vrijdag, 14 september 2018 om 15:44

Na een gelijkspel tegen Engeland (0-0) en een nederlaag tegen Schotland (1-2) kan Jong Oranje plaatsing voor het EK van 2019 in Italië en San Marino vergeten. Bondscoach Erwin van de Looi verving Art Langeler gedurende deze kwalificatiecyclus en laatstgenoemde neemt zijn verantwoordelijkheid voor het waarschijnlijk mislopen van het EK.

"Jong Oranje speelde met 0-0 gelijk in Engeland, een goed resultaat. Engeland heeft een erg sterk team en je daar staande houden is niet makkelijk. Het vervolg was helaas minder. Door het 1-2 verlies in Doetinchem is Jong Oranje zo goed als zeker uitgeschakeld voor het EK in Italië. Erg jammer, de eerste plek in de poule was nauwelijks haalbaar maar de tweede plaats nog wel", zegt Langeler op de website van de KNVB.

Als Jong Oranje nog als tweede eindigt in de kwalificatiegroep, is de kans bijzonder klein dat de ploeg van Van de Looi nog bij de vier beste nummers twee hoort en zich zo plaatst voor de play-offs. "Er zijn hiervoor natuurlijk allerlei oorzaken aan te wijzen, maar uitslagen liegen niet. Onder mijn leiding is er gelijkgespeeld tegen Engeland en Oekraïne en verloren van Schotland."

"Bovendien ben ik gedurende de cyclus van baan geswitcht, wat ook nooit erg bevorderlijk is voor een team. Daarvoor steek ik de hand in eigen boezem", vervolgt Langeler, die gedurende de kwalificatiecyclus aan de slag ging als directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB. "Het is niet zo gegaan als we gehoopt dan wel verwacht hadden. In oktober moeten we de cyclus goed afsluiten en dan kan Erwin beginnen met het ‘nieuwe’ Jong Oranje."

 
Meer video's
 
UEFA EK -21
 
Nederland U21
 
Art Langeler
 
Erwin van de Looi

Poll
Had Art Langeler deze kwalificatiecyclus eerst moeten afmaken als bondscoach?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties