Voormalig Oranje-optie kiest voor Curaçao: 'Ik had een transfer moeten maken'
Vrijdag, 14 september 2018 om 16:00

Brandley Kuwas zette deze week definitief een streep door een interlandcarrière bij Oranje. De 25-jarige aanvaller stond maandagvond negentig minuten op het veld bij Curaçao in de met 10-0 gewonnen wedstrijd tegen Grenada in de kwalificatiereeks voor de nieuwe CONCACAF Nations League. Hij was in 2016 onder toenmalig bondscoach Danny Blind in beeld bij Oranje, maar een oproep leek Kuwas inmiddels niet meer realistisch.

De spelmaker, die in maart 2017 al debuteerde voor Curaçao in een vriendschappelijk duel, twijfelde wel. "De vorige interlandperiode heb ik de beslissing genomen, maar kon toen vanwege een blessure niet spelen. Dit keer wel", vertelt hij aan TC Tubantia. "Het is simpel: als je je naam bij Oranje hoort vallen, is dat mooi. Maar als je het reëel bekijkt, had ik een transfer moeten maken om weer in beeld te komen."

In november 2016 werd Kuwas nog gebeld door Blind. Hij noemde het toen zijn 'droom' om Oranje te halen; Blind liet openlijk weten Kuwas in de gaten te houden. Tot een oproep kwam het nooit en inmiddels is Kuwas dus volwaardig Curaçaos international. "We zijn heel professioneel en serieus bezig om in de finalepoule van de Nations League te komen. Om dat te bereiken, moeten we nog drie wedstrijden winnen."

 
Meer video's
 
Nederland
 
CuraƧao
 
Brandley Kuwas
 
Danny Blind

Poll
Zag je in Brandley Kuwas een potentieel international van Oranje?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties