Sarri hoopt op terugkeer Terry bij Chelsea: 'Hij heeft een enorme status'
Vrijdag, 14 september 2018 om 16:13

Maurizio Sarri zou John Terry met open armen verwelkomen als onderdeel van de technische staf bij Chelsea. Na diens mislukte onderhandelingen met Spartak Moskou wordt gespeculeerd over een mogelijke rol als trainer voor Terry op Stamford Bridge, ondanks dat de verdediger zelf graag nog een seizoen wil voetballen.

De 37-jarige Terry, die vorig seizoen voor Aston Villa speelde, maakte woensdag bekend niet naar Spartak te zullen gaan. Een reden gaf hij niet op; volgens Russische media kwamen beide partijen niet tot overeenstemming over het salaris dat Terry zou verdienen. Het is de vraag of de transfervrije Engelsman nu actief op zoek gaat naar een andere club. "De laatste keer dat ik hem sprak, ongeveer een week geleden, gaf hij aan dat hij nog een seizoen wilde voetballen", vertelt Sarri vrijdag op de wekelijkse persconferentie.

"De beslissing is aan hem. Het lijkt mij goed dat hij wil blijven voetballen, maar ik zou ook heel blij zijn als hij ons wil komen helpen", benadrukt de Italiaanse manager van Chelsea, die zelf nog niet samenwerkte met de routinier. "Chelsea is zijn thuis. Hij heeft hier een enorme status: alleen al zijn aanwezigheid zou heel belangrijk zijn voor iedereen hier. Hij is de geschiedenis van deze club. Hij heeft hier alles gewonnen."

Een terugkeer als speler bij Chelsea lijkt echter uitgesloten. Sarri geeft aan dat talenten de voorkeur krijgen. "Als hij komt, dan wordt hij onderdeel van de staf, denk ik. Ik heb namelijk al vaker gezegd dat we jonge spelers de kans willen bieden. Gelukkig hebben we goede, jonge spelers als Ruben Loftus-Cheek, Callum Hudson-Odoi en Ethan Ampadu. Ze zijn nog heel erg jong, maar ze zijn de toekomst van deze club."

 
Meer video's
 
Premier League
 
Chelsea
 
John Terry

Poll
Doet John Terry er goed aan om zich aan te sluiten bij de technische staf van Chelsea?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties