Lopetegui hekelt 'competitievervalsing': 'Ik ben tegen deze plannen'
Vrijdag, 14 september 2018 om 16:27

Het is de bedoeling dat op korte termijn enkele Spaanse competitiewedstrijden in de Verenigde Staten worden afgewerkt. Het treffen tussen Girona en Barcelona in januari moet het eerste duel in LaLiga worden dat aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wordt gespeeld. Julen Lopetegui, trainer van Real Madrid, is geen voorstander van het plan.

"Ik heb me hier eerder over uitgelaten: ik ben tegen het spelen van wedstrijden in de Verenigde Staten. In mijn ogen moeten we allemaal in dezelfde omstandigheden en dezelfde stadions spelen. Dat maakt een competitie voor iedereen gelijk", zo wordt Lopetegui geciteerd door verschillende Spaanse media. Collega Ernesto Valverde van Barcelona is van mening dat er op dit moment teveel aandacht is voor de eerste wedstrijd in de Verenigde Staten.

"Het is een wedstrijd die pas in januari gespeeld gaat worden. Het is belachelijk dat er nu al zoveel over gesproken wordt", stelt Valverde. "Voor mij is het iets wat voorlopig nog niet aan de orde is. Het is leuk dat we er nu over praten, maar we moeten er niet een te groot ding van maken. Het is helemaal nog niet zeker dat we in januari in de Verenigde Staten zullen spelen, dus laten we afwachten tot er definitieve beslissingen genomen zijn."

"Clubs zijn niet verplicht om wedstrijden in de Verenigde Staten te spelen. Alleen clubs die zich vrijwillig aanbieden, zullen gaan", legde Javier Tebas, president van LaLiga, eerder deze week uit. "Teams als Girona zien het als een mogelijkheid. Seizoenkaarthouders worden gecompenseerd en we bieden een manier om naar Miami te reizen, de kosten zullen betaald worden. Dit is meer dan een wedstrijd, het draait om strategie en sponsors. We hebben dit opgezet voor clubs die niet zo'n grote achterban hebben."

 
LaLiga
 
Real Madrid
 
Barcelona
 
Ernesto Valverde
 
Julen Lopetegui Argote

Poll
Ben jij het met Julen Lopetegui eens?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties