Mourinho pakt spiekbriefje en voert opmerkelijk betoog over Rashford
Vrijdag, 14 september 2018 om 16:42

José Mourinho heeft vrijdag op de wekelijkse persconferentie zijn ongenoegen geuit over de berichtgeving omtrent Marcus Rashford. De trainer van Manchester United is het er niet mee eens dat hij de aanvaller te weinig opstelt. De twintigjarige Rashford had in de eerste vier duels van het seizoen slechts één keer een basisplek, maar Mourinho wees erop dat hij in de afgelopen twee seizoenen vaak een beroep deed op het talent.

In de interlandperiode maakte Rashford indruk, door zowel tegen Spanje (1-2 nederlaag) als Zwitserland (1-0 zege) te scoren voor Engeland. Zaterdag zal hij desondanks niet in actie komen in het uitduel met Watford, want Rashford is geschorst na een rode kaart tegen Burnley (0-2 zege) in de vorige speelronde. Mourinho benadrukte vrijdag dat hij niet ontevreden is over zijn pupil. "Voor de supporters van Manchester United is het belangrijk dat ze weten wat er echt gaande is. Het belangrijkste is dat Rashford een goede jongen is en een goede speler."

Meer: Solskjaer kondigt ‘meedogenloze’ keuzes aan in aanloop naar transferzomer

"Hij weet wat Manchester United voor hem heeft gedaan. Hij begon in de jeugdopleiding en kreeg daarna het vertrouwen van meneer Van Gaal, van mij en van de club. Hij kreeg een nieuw contract en werd voor elke wedstrijd geselecteerd", maakte Mourinho duidelijk. "Over Marcus gesproken: ik kan weer veel kritiek verwachten, omdat hij zondag niet gaat spelen. Sommige jongens uit de media zijn echt geobsedeerd door mij. Sommige van hen liegen pathologisch. Ik verwacht dat ze zondag wakker worden en als eerste denken aan José Mourinho. Maar ik kan er niks aan doen, want hij is geschorst. Dus misschien moeten jullie ze daaraan herinneren."

Vervolgens pakte Mourinho een spiekbriefje erbij en somde hij de statistieken van Rashford van de afgelopen twee jaar op. Daarmee wilde hij bewijzen dat de Engelsman wel degelijk genoeg minuten maakt. "In het seizoen 2016/17 kwam Marcus Rashford tot 32 wedstrijden in de Premier League, 11 wedstrijden in de Europa League waaronder de finale, 3 in de FA Cup, 6 in de EFL Cup waaronder de finale én hij speelde in de strijd om de Community Shield. Hij heeft 53 keer gespeeld, maar als je wilt kijken naar het aantal minuten: hij speelde 3068 minuten. Als je dat wilt delen door 90, dan zie je dat hij 34,2 volledige wedstrijden speelde", las Mourinho voor.

"In het seizoen 2017/18 speelde hij 35 wedstrijden in de Premier League, 8 in de Champions League, 5 in de FA Cup waaronder de finale, 3 in de EFL Cup en hij speelde in de strijd om de Europese Supercup. Hij speelde in totaal 52 wedstrijden en 2676 minuten. Als je dat deelt door 90, kom je op 29,7 wedstrijden. In 2 jaar onder mij speelde hij dus 105 wedstrijden, 5744 minuten, en 63,7 keer 90 minuten. Ik denk dat ze en beetje in de war zijn", aldus de Portugees, die daarna wees naar talenten van Liverpool, Chelsea en Everton. "Marcus Rashford is niet Dominic Solanke, niet Ruben Loftus-Cheek en niet Dominic Calvert-Lewin. Hij is Marcus Rashford: speler van Manchester United met een ongelooflijk aantal wedstrijden en gespeelde minuten op het hoogste niveau in de beste competities."

 
Premier League
 
Manchester United
 
José Mourinho
 
Marcus Rashford
 
Dominic Solanke

>
Premier League
Watford
1
2
Manchester United
Zaterdag, 15 september 2018 om 18:30
Poll
Maakt José Mourinho vaak genoeg gebruik van Marcus Rashford?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: Manchester City - Tottenham Hotspur
1
   
12:14
12:14
Besluit van KNVB is een 'aanfluiting': 'Daar zeuren ze niet zo als hier'
20
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Sporting hoopt op afkoopclausule van 150 miljoen
4
   
11:44
11:44
Guardiola onverschillig: 'Het is 'f***ing' saai om daarover te praten'
22
   
11:30
11:30
Live meepraten in de Serie A: Parma - AC Milan
2
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties