Blind baalt van kritiek: 'Het wordt gewoon echt heel erg overdreven'
Vrijdag, 14 september 2018 om 17:12

Daley Blind is het niet eens met de kritiek na zijn optredens in het Nederlands elftal tegen Peru (2-1 winst) en Frankrijk (2-1 nederlaag). Met name Willem van Hanegem uitte stevige kritiek op de 56-voudig international: volgens de oud-voetballer kan Blind 'simpelweg niet verdedigen'. Eerder nam trainer Erik ten Hag van Ajax het al op voor zijn pupil.

Voor de camera van FOX Sports reageert Blind zelf op de kritiek. Hij vindt het 'vooral erg overdreven', geeft hij aan. "Ik wil er eigenlijk niet te veel over zeggen. Tegenwoordig krijg je alles wel mee in de media. Je ontkomt er bijna niet aan. Er is heel veel gezegd en heel veel mensen praten elkaar na. Het wordt gewoon echt heel erg overdreven. Dat is soms jammer, vind ik. Het is nergens voor nodig."

Meer: Juventus - Ajax: blessures, schorsingen en vermoedelijke opstellingen | Daley Blind: ‘Dan moet hij er nog iets meer maken dan die elf tegen San Marino’

Blind is niet van plan om terug te slaan. "Van de media win je het toch niet", geeft hij aan. "Ik heb geen zin om de concurrentiestrijd aan te gaan of om over en weer te vuren." De verdediger van Ajax maakt duidelijk dat iedereen vrij is om zijn mening te geven en roept mensen op om dat te blijven doen. "Als ze daar een goed gevoel bij hebben, prima. Ik vind het vooral erg overdreven. Het is niet leuk, maar het hoort er blijkbaar bij."

Ten Hag noemde de kritiek op Blind al 'onzin'. De trainer wees er vrijdag op dat Blind 'heel goede wedstrijden' heeft gespeeld voor Ajax en stelde dat hij meer respect verdient voor zijn prestaties bij Manchester United en bij het Nederlands elftal. "Laten we niet vergeten dat hij bij de ploeg zat die derde van de wereld werd. Het slaat natuurlijk helemaal nergens op wat zogenaamde kenners en experts dan uitkramen."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Nederland
 
Daley Blind
 
Willem van Hanegem

Poll
Wordt de kritiek op Daley Blind overdreven?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties