Balotelli woog 103 kilo bij terugkeer: 'Maar hij kreeg wel salarisverhoging'
Vrijdag, 14 september 2018 om 17:38

Mario Balotelli is beboet door OGC Nice, zo bevestigt voorzitter Jean-Pierre Rivère vrijdag. De aanvaller kwam deze zomer met overgewicht terug op de training: op 17 juli, toen hij zich meldde op het complex van Nice, woog hij volgens La Gazzetta dello Sport 103 kilo. Normaliter ligt het gewicht van de Italiaanse aanvaller rond de 88 kilo.

Hoewel Balotelli aanvankelijk dus werd beboet, kreeg hij een salarisverhoging nadat duidelijk werd dat hij in augustus niet zou transfereren. Super Mario werd begeerd door onder meer Olympique Marseille, maar die club kwam niet tot een akkoord met Nice. "Het is duur om een nieuwe spits te vinden", verklaart Rivère de salarisverhoging van Balotelli in gesprek met Nice Matin. "Hij is erop vooruitgegaan, maar hij verdient wel minder dan in zijn eerste seizoen."

Vorige week vrijdag deed Balotelli een uur mee in de wedstrijd tussen Italië en Polen (1-1) in de Nations League. Ook toen was zijn gewicht een veelbesproken onderwerp. "Ik zou een speler die vijftien kilo te zwaar is niet het veld in sturen", gaf Zbigniew Boniek, de voorzitter van de Poolse bond, bijvoorbeeld aan bij Radio RAI. Bondscoach Roberto Mancini leek ook niet enthousiast over het optreden van Balotelli, want de spits ontbrak maandag in de selectie voor het duel met Portugal (1-0 nederlaag).

 
Meer video's
 
Ligue 1
 
OGC Nice
 
Mario Balotelli
 
Roberto Mancini

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties