Barcelona ontkent betaling van 6,6 miljoen euro na transfer Neymar
Vrijdag, 14 september 2018 om 18:11

Barcelona ontving vorig jaar 222 miljoen euro voor de verkoop van Neymar aan Paris Saint-Germain. Een deel daarvan zou naar Andre Cury zijn gevloeid, want de scout zou recht hebben gehad op drie procent van de transfersom. Barcelona ontkent echter dat Cury circa 6,6 miljoen euro heeft ontvangen.

Cury speelde een belangrijke rol bij het aantrekken van Neymar in 2012. Radio Barcelona claimde donderdag dat hij met toenmalig voorzitter Sandro Rosell heeft afgesproken dat hij een deel van een toekomstige transfersom zou opstrijken. Barcelona zou daarmee hebben ingestemd om zich ervan te verzekeren dat Cury ‘loyaal’ zou blijven aan Barcelona en de club zou blijven informeren over de Zuid-Amerikaanse markt.

Meer: Barcelona wil niet af van ‘crack mundial’: ‘We verwachten veel van hem’

"Barcelona ontkent dat men een betaling aan Andre Cury heeft gedaan als commissie voor het vertrek van Neymar", zo valt er op de website van de Catalanen te lezen. "De speler is niet vertrokken via een transfersom, maar via de betaling van een vertrekclausule." Of Barcelona Cury daarom niet heeft betaald, dat blijft in het communiqué onduidelijk.

"Cury en zijn bedrijf hebben nog altijd een niet-exclusieve contractuele relatie met Barcelona voor het uitvoeren van scoutingswerkzaamheden. Onlangs heeft hij nog meegewerkt aan het binnenhalen van Paulinho, Yerry Mina, Philippe Coutinho en Arthur Melo." Overigens heeft Cury aan Diario Sport ook al laten weten dat hij geen miljoenencommissie van Barcelona heeft ontvangen.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Paris Saint-Germain
 
Neymar

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties