Engelse groeibriljant leidt Dortmund na doelpunt Haller richting koppositie

Zomeraanwinst Paco Alcácer zat voor het eerst dit seizoen in de Bundesliga bij de wedstrijdselectie van Borussia Dortmund, maar de van Barcelona overgekomen spits kon nog niet rekenen op een basisplaats. Ook Axel Witsel moest bij die Borussen genoegen nemen met een reserverol. Bij Eintracht Frankfurt was Haller basisspeler, maar ontbrak Jetro Willems nog vanwege een schorsing en zat Jonathan de Guzmán op de bank.

Het bezoek uit Frankfurt verweerde zich in de eerste helft kranig. Borussia Dortmund oogde ideeëloos en het mocht dan ook geen verrassing heten dat het openingsdoelpunt na 36 minuten voetballen voortkwam uit een standaardsituatie. Na een hoekschop van Jacob Bruun Larsen stuitte Abdou Diallo in eerste instantie nog op Kevin Trapp, maar in de rebound wist de verdediger alsnog te scoren.

Paco Alcácer wist zijn officiële debuut voor Borussia Dortmund te bekronen met een doelpunt

Borussia Dortmund maakte echter geen denderende indruk en dat resulteerde halverwege de tweede helft in de gelijkmaker van Eintracht Frankfurt. Danny da Costa bracht de bal vanaf de rechterflank van het veld in het strafschopgebied van de thuisploeg, waarna Haller op knappe wijze de 1-1 tegen de touwen werkte. Paco Alcácer was vlak daarvoor binnen de lijnen gebracht door Favre en even later maakte ook Witsel zijn opwachting, maar het was een andere invaller die Borussia Dortmund vier minuten na de treffer van Haller op sleeptouw nam.

Sancho, de eerste invaller van de avond aan de zijde van Borussia Dortmund, werd de diepte ingestuurd, waarna de jonge Engelsman twee tegenstanders het bos instuurde met een kapbeweging. Sancho hield het overzicht en wist vervolgens Marius Wolf vrij te spelen bij de tweede paal. De Duitser controleerde de bal met rechts en haalde vervolgens doeltreffend uit. Een doelpunt van Luka Jovic werd daarna nog terecht afgekeurd vanwege buitenspel, maar verder kwam de zege nauwelijks meer in gevaar voor Borussia Dortmund, dat de buit twee minuten voor tijd definitief veiligstelde. Na opnieuw goed voorbereidend werk van Sancho wist Paco Alcácer zijn debuut te bekronen met een doelpunt.